Wut_Moppie / Shutterstock

Wut_Moppie / Shutterstock

Om belang waterschapsverkiezingen duidelijk te maken doet er dit keer een partij mee die alle dijken wil opblazen

Weinig mensen hechten belang aan de waterschapsverkiezingen. Ze vinden de structuren onduidelijk en zijn van mening dat de waterschappen al prima bestuurd worden. Om toch duidelijk te maken dat mensen met hun stem een verschil kunnen maken, doet er dit jaar een nieuwe partij mee met een extreem standpunt: alle dijken en andere waterkeringen gecontroleerd tot ontploffing laten brengen.

De anti-dijken partij verwoordt het zelf als volgt: Nederland is een waterland. Láát het land dan ook echt een waterland zijn. “Het scheelt geld, het is goed voor de natuur, de recreatie, de visserij en de scheepvaart”, vertelt partijvoorzitter Adolf Waterman. “En er verdrinken veel mensen. Dat is niet per se ons doel, maar dat is wel mooi meegenomen.”

De partij van Waterman is gebrand op het volledig ruïneren van de zeedijken, de rivierdijken -zowel de winter- als de zomerdijken-, alle kades en het liefst ook de duinen. “Met moderne explosieven kunnen we de duinen in een paar dagen volledig afgraven. Dat is onderdeel van onze visie.”

Over de vraag hoe Nederland eruit ziet zonder dijken, rept de nieuwe partij met geen woord. “De dijken moeten gewoon weg, goedschiks of kwaadschiks. Het liefst kwaadschiks.”

De partij doet mee in alle delen van Nederland waar dijken zijn, dus in het gehele land. Ondanks de expliciete focus op één issue en de destructieve doelstellingen, haalt de nieuwe partij in de meeste waterschappen naar verwachting 10 tot 12 zetels, in Flevoland (waterschap Zuiderzeeland) nog wel meer dan dat.

Waterman: “Wie ons wil tegenhouden, moet maar gaan stemmen. Op een andere partij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sommige mensen hier hebben overduidelijk hun BVI (Baal van Indianfeelings)-uitkering nog niet gehad. Anders hadden ze niet zulke onzin uitgekraamd.

Sterkte zonder geld, vanuit Charleroi.

Reageer
gravatar

De Adolf was een stier.

Het was ook een klootzak.

Zijn hedendaagse evenknie, de Vlad, is een weegschaal, en eveneens een klootzak.

Verband met sterrenbeelden is waarschijnlijk afwezig.