Air Images / Shutterstock

Air Images / Shutterstock

Clubs vragen jongeren voortaan CV en motivatiebrief voorafgaand aan bezoek: ‘Club-ervaring is een pre’

Door toedoen van de corona-pandemie kennen veel jongeren tussen de 18 en 21 de ‘uitgaansetiquette’ niet. Zij konden door de sluiting van het nachtleven geen clubervaring opdoen. Clubs stellen nu steeds hogere eisen aan de toelating van jongeren beneden de 21.

“Anders dan mijn leeftijdsgenoten heb ik wel een goed CV kunnen opbouwen de afgelopen jaren”, zegt de 19-jarige Jordy. “Ik drink al sinds mijn 14e, dus mijn tolerantie is hoog. Ik ga niet zomaar gekke dingen doen. Daarnaast leen ik al jaren de ID van mijn oudere broer, dus ik heb al aardig wat clubervaring. Dat zien ze graag.”

Marcel (33) zit in de selectiecommissie van een grote club in Amsterdam: “Ik ben tevreden met het nieuwe selectieproces. Ja, het kan soms even duren om alle aanmeldingen door te nemen op een avond. En ja, soms is de club alweer gesloten als we een keuze hebben kunnen maken. Maar de mensen in de club hebben dan tenminste geen last van die onervaren kinderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rinnah, jij hebt het als nieuweling goed begrepen dat jong en oud De Speld mogen lezen en vage kennis mogen zijn, maar dat “jongeren tussen de 18 en 21” de doelgroep is, tenminste als ze er goed uitzien.

Reageer