NOS

NOS

Een ballon, kan dat ook hier gebeuren?

Het nieuws staat er al dagen vol mee: een ballon, in de lucht, in Amerika. Het roept in Nederland de vraag op: een ballon, kan dat ook hier gebeuren?

“Het zou een enorme impact kunnen hebben als hier ook een ballon kan gebeuren, net als in de VS”, zegt amerikanoloog Paul Loofboom. “En hoewel de VS heel anders is – SUVs, the Big Apple, Republicans en Democrats, you name it – zijn er ook overeenkomsten. Mogelijk een ballon.”

“Eh nou, hij hangt in de lucht en is vaak rond”, zegt ballonkundige Irene van Eelst, op de vraag hoe we de ballon zouden kunnen herkennen als deze ook in Nederland aan de horizon zou verschijnen. “Ook in Nederland zou een ballon kunnen gebeuren, theoretisch gezien.”

Meer weten? Kijk vanavond naar Een Ballon: de feiten en de fabels, waarin we reconstrueren boven welke plek in Nederland een ballon mogelijk zou kunnen zweven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er zijn in ons land steeds meer gemeenten waarin geen ballonnen noch zwevende lampions mogen worden opgelaten. Dus het antwoord op de vraag in de titel is plaatsafhankelijk.

Reageer
gravatar

Mijnheer, in ons land zijn er steeds meer jongeren die zich uitgedaagd voelen door verboden. Dus neemt het aantal vliegende objecten die men in de lucht kan zien zienderogen toe.

gravatar

Als inwoner van een gemeente die een vuurwerkverbod heeft ingesteld vrees ik dat ik deze lezing moet bevestigen. Een verschil met eerdere jaren kon ik niet waarnemen.
Ik vind trouwens dat voetbal verboden zou moeten worden. En spionage. En internetfora.

gravatar

U bedoelt:
”Dus neemt het aantal objecten die men in de lucht kan zien zienderogen toe.”

Of:
“Dus neemt het aantal waargenomen vliegende objecten zienderogen toe.”