NOS

NOS

Chinees Nieuwjaar: het jaar van de Ballon is begonnen

'Wat betekent dit voor jou?'

Het Chinese nieuwjaar is begonnen! En daarmee is ook de Chinese dierenriem weer een jaartje verschoven: het jaar van de Tijger zit erop, de komende 12 maanden leven we in het jaar van de Ballon. Wat dat voor jou betekent lees je in onze nieuwe dagelijkse rubriek over Chinese astrologie.

Ben jij een Ballon?
Mensen die zijn geboren in het jaar van de Ballon dragen in hun hart de kenmerken van een ballon met zich mee: ze zijn traag, nieuwsgierig en er ontgaat hen werkelijk helemaal niets, álles wat ze zien slaan ze op in hun fotografische geheugen.  Ballonnen zijn kleurrijk, genieten ervan te kijken én bekeken te worden en maken makkelijk vrienden. Maar het is niet alleen maar positief: ballonnen zijn nogal vol van zichzelf en kunnen snel gaan ‘zweven’. Ballonnen zien De Speld als aartsvijand. In China is de Ballon zó’n krachtig symbool, dat kinderen er vaak eentje krijgen voor hun verjaardag.

Het jaar 2023 onder invloed van de Ballon
Het jaar 2023 is een Ballonnenjaar, waardoor we kunnen verwachten veel extra grote ballonnen te gaan zien. China heeft al aangekondigd graag te willen meedenken met continenten die nog geen grote ballon in hun luchtruim hebben.

Bekende Ballonnen
Koning Charles, Brigitte Kaandorp, Ballon d’or, Gaston Taument, Clairy Polak, De Hindenburg, Toon van Driel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *