Shutterstock / Kristo-Gothard Hunor

Shutterstock / Kristo-Gothard Hunor

Slim: zware rokers verhuizen naar plekken waar statistisch gezien minder longkanker voorkomt

Vandaag publiceerde IKNL de Kankeratlas, die met een kleurtje op postcodeniveau aangeeft hoeveel en welke soorten kanker voorkomen in de regio. Met name rokers zijn geschrokken van de landkaart: "Kijk nou eens, waar ik woon komt veel longkanker voor. Als ik dát had geweten, was ik ergens anders gaan wonen."

Kettingrokers Jannie en Wim wonen (nog) in Amsterdam-Noord, een wijk die qua longkankerincidentie dieprood kleurt op de kaart. Het stel heeft hun koffers al gepakt, vertelt Jannie: "Ik wil toch wel voorkomen dat ik dat ook krijg. Op onze pakjes staat al dat we een hogere kans op kanker hebben, dan is het natuurlijk de kat op het spek binden om ook nog eens in zo'n wijk te wonen". Wim: "Nee, ons zien ze hier niet meer terug, we hebben ons huis direct op Funda gezet."

Het stel is van plan te verhuizen naar Blaricum, waar de incidentie van longkanker een stuk lager dan gemiddeld ligt: "Dat kost natuurlijk wel wat, zo'n optrekje in het Gooi, maar ik zie het in een investering: dan kunnen we tenminste lekker door blijven paffen in een beschermende omgeving."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij zoeken nog flink wat kettingrokers voor het maken van rookgordijnen in de Oekraïne om het offensief van de Russen te hinderen..

Ministerie van Defensie

Reageer
gravatar

Met corona was ik eigenlijk blij, de neurose dat iemand binnen anderhalve meter je besmet was dezelfde fobie als van die Rotterdamse typen als dr. Marina dat er iemand op 20 meter afstand rookt en haar kleinkinderen thuis kanker geeft. Deze fobie plantte zich voort in corona. Dit is honderd procent zeker. Maar de schoolse eigenwaan komt niet toe aan introspectie, dat is zijn voornaamste eigenschap. We wachten dus op een beetje introspectie voor de echte problemen ooit opgelost worden. Het zijn debielen.

Reageer