CDA: ‘Falend drugsbeleid is een traditie waar je niet aan moet tornen’

De recordvangst aan drugs in Rotterdamse haven van deze week is door het CDA aangegrepen om het Nederlandse drugsbeleid te prijzen. De partij zegt pal staan voor het ineffectieve beleid van de afgelopen drie decennia en vindt het ‘een belangrijke traditie om hoog te houden’.

Volgens CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma is de recordvangst een bevestiging dat er weer meer drugs in omloop zijn aangezien er maar een fractie van de totale hoeveelheid wordt onderschept. “Falend beleid moet je wel vieren, dat is goed voor de moraal van de politie en bestuurders. Juist door een reeks eindeloze kleine overwinningen kunnen we dit beleid in ere houden. Bovendien stelt dit beleid ons in staat om snoeihard taalgebruik te bezigen waardoor mensen weten dat we er bovenop zitten.”

Het is traditie in Nederland om drugscriminaliteit hard aan te pakken, waardoor alleen de meest meedogenloze zware jongens overblijven, drugs duurder worden, en alleen maar meer verhandeld worden. Het is een escalerende cyclus waar we meer dan de helft van de capaciteit van de politie en justitie in investeren. Heerma: “De vraag naar drugs neemt nooit af, en dus blijft de traditie stand in leve. Het blijft wel van belang om retorisch te herhalen dat we kei- en keihard zijn.”

“Wat ik zo mooi vind aan ons drugsbeleid is dat als je de ene dag een drugsdealer oppakt er morgen weer een andere begint. Het is simpelweg te lucratief. Het gaat altijd door, een perfecte cirkel. Kansloosheid is wel het ijkpunt van onze traditie, daar mogen we best wat vaker stil staan bij.”

Heerma eindigt zijn statement daadkrachtig: “Wij. Laten. Niet. Los. En laat het duidelijk zijn: dit blijf ik zeggen. Dit jaar, volgend jaar, het jaar daarna.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even serieus: waar is het onderzoek dat antwoord geeft op de vraag welke politici verantwoordelijk waren voor de siruatie dat de XTC streek, de havens en Schiphol koste wat kost open moesten blijven terwijl verder het hele land in lockdown zat? (Ik weet het antwoord al, maar ik zou graag willen dat er koppen rollen)

Reageer
gravatar

“Ontwaak, sluimeraar!” Mensen herhalen deze oproep graag. Het is vooral verbazingwekkend wanneer dit wordt herhaald door degenen die zelf sluimerend zijn en blijven slapen. Sommigen slapen jarenlang; sommigen slapen een heel leven door; sommigen vallen af en toe in een plotselinge slaap en herhalen slaperig gedachteloze woorden die door anderen zijn geuit.

Reageer
gravatar

Ja Truus, dat weet ik nog goed te herinneren. Je was vijftien toen ik jou ontmoette. Van alle heroïnehoertjes in Amsterdam kon jij toentertijd het beste aftrekken. Dat en nog veel meer ben jij gelukkig nooit verleerd.

gravatar

OV-kaart.
Perron nul was een begrip in Rotterdam, toen alles nog goed was. Het is beter dan de dringende massa asielzoekers.

gravatar

Zo kende ik een straatje in een dorp dat perron nul werd genoemd, dat had niets te maken met drugsverslaafden, maar de huisjes waren daar van een iets kleinere, oudere soort dan de recent opgetrokken nieuwbouw, en ze waren goedkoper. Allemaal waan. Degenen die daar woonden zijn al 20 keer verhuisd.