Shutterstock / LanaSweet

Shutterstock / LanaSweet

Dit zijn de 7 goede achternemens voor 2022

Nu we in 2023 leven beginnen veel mensen met het opstellen van hun goede achternemens. Om inspiratie op te doen hebben we de zeven meest genoemde achternemens op een rijtje gezet.

1 Had meer moeten sporten
Meer hadden moeten sporten is een veelgenoemd achternemen. Veel mensen voelen dat ze meer hadden moeten sporten, vaak terecht.

2 Had je ouders meer moeten zien
Spreekt voor zich, maar toch veel te weinig gedaan: je ouders zien in 2022. Had je veel meer moeten doen.

3 Had bij de begrafenis van je oma moeten zijn
Je oma is in 2022 overleden, daar had je eigenlijk bij moeten zijn. Je kon niet vanwege een feestje, maar in 2023 zul je zien dat je nog een keer naar dat feestje kan. En je oma is nog steeds dood.

4 Had zuiniger moeten zijn
Je had in 2022 zuiniger aan moeten doen, merk je nu aan je bankrekening, terwijl je je achternemens opstelt. Je had meer geld kunnen hebben, een goed achternemen is dan ook: had minder geld uitgegeven.

5 Had minder op Tiktok moeten zitten
Je hebt in 2022 heel veel op Tiktok gezeten. Dit heeft je niet veel meer dan een paar likes van vrienden opgeleverd als je weer een geinig filmpje doorstuurde. Wel weet je zeker dat jouw goede achternemen van 2023 ook weer ‘minder op Tiktok zitten’ wordt. Je had sowieso minder op je telefoon moeten kijken.

6. Had meer boeken moeten lezen
In 2022 had je een heel jaar om vele levensverrijkende boeken te lezen, boeken die jou spiritueel en intellectueel hadden gevoed. Dit heb je niet gedaan. Had je wel moeten doen.

7. Had meer moeten genieten
Ook in 2022 heb je weer minder genoten dan eigenlijk had gemoeten. Je zei in 2021 nog: “Komend jaar ga ik echt meer genieten”, maar dit heb je eigenlijk in januari al opgegeven. Zonde. Jouw goede achternemen voor 2022: meer genieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar ik voor gestraft ben, is het introduceren van de kunst van het leven. Maar er zijn altijd mensen zoals die jongen van de Hare Krishna die wat ver gaan, rechtstreeks naar de meisjes in de tram of ze willen neuken. Ik wil een paar dingen zeggen, het is in de context, veronderstel ik, van competitie voor degenen die het herkennen. Als ik met meisjes omging, hadden ze al die achtergrond met de helft van hun eierstokken kapot of met ongeneeslijke geslachtsziekten. Ze wezen me af omdat ik niet knap of ervaren genoeg was, of anders omdat ze zagen dat ik te uniek ben raakten ze gefixeerd en probeerden ze onmiddellijk mijn vrijheid af te nemen, me te binden. Ze waren nu gericht op loyaliteit en deden alsof ik degene was die getest moest worden in plaats van zij. Terwijl jij niet zo bent. Maar het is een standaardprocedure geworden; ook omdat ik nu zo lelijk ben en nog steeds speels moet ik wel pervers zijn, of bezig met mijn overlijden. Niet buitengewoon knap zijn was nog niet zo erg, misschien heeft het me gematigd, hoewel ik het niet weet. Ik kende ook spiritualiteit, en ik wil graag uitleggen wat dit betekent. Ik had ook een van de doorsnee hoerenlopers kunnen worden, want dat is wat gebruikelijk ook wel als levenskunst wordt opgevat en ze slagen er ook het beste in om tot op hoge leeftijd een gezin te stichten met een jong meisje, en ze betuttelen me. Het niet doen (of proberen, zelfs voor de hoeren moet je interessant genoeg zijn werd me verteld) lokte spot, discriminatie en geweld uit. In de VS is er niets anders. In het begin kon ik dit aan; ik werd uit de samenleving gezet. Omdat ik voor de hoeren niet geïnspireerd ben om me uit te sloven of zo’n risico te nemen, had ik nu ook een handicap die algemeen werd gezien als karma voor hun waanzin alsof het de mijne was.
Mensen hebben nu moraal geleerd.
Dit is ten voeten uit Maitreya.
Er zijn nog steeds levenswetten en intuïtie. Het was de tijd van Krishna. Nu vertegenwoordig ik Christus en het kruis. Ik ben niet meer voor levenskunst. Hoe kan ik? Zelfs een helderziende zei dat ik het leven niet verzaakte, het deed afstand van mij. En toen was er nog niets gebeurd. Ik heb nu de tijd voor genocide in plaats van de zelfmoord die ze voor me gepland hadden. Yoga spreekt over common sense. Dat is het. We hebben alle geduld. Degenen die me hebben ontmoet, kennen mij. Ik weet wie mensen zijn. Ik respecteer de vrije wil, het is intuïtie; daar schamen ze zich voor.
Het alternatief is dwang.

Reageer
gravatar

Humor ligt meestal op het vlak van de zelftoegeeflijkheid aan de domme dingen van een kind te zijn of de imbeciel te spelen, gericht tegen de autoriteit van een ouderlijk iemand, die nergens meer te zien is; dat is de gevaarlijke kant. Om je voor schut te zetten. Zo zijn ze ook met de meester die zich niet wil verootmoedigen. Een nog gevaarlijker kant van deze humor die zich tegen je verzet is de variant betutteling, waarmee degenen die een of andere autoriteit hebben zich uit schaamte voordoen als je gelijke op het niveau van een kind dat moet leren plassen. Dit is de hele clou van de waanzin.

Reageer
gravatar

We kunnen met zekerheid zeggen dat al Onze waarschuwingen belachelijk zullen worden gemaakt. Er zijn twee soorten onwetende mensen: sommige zijn onwetend vanwege hun gebrek aan kennis en andere juist vanwege hun kennis. De laatste zijn des te gevaarlijker omdat ze geen tegenspraak toelaten. Men kan niet met hen praten over de Supermundane, maar ze moeten weten dat één druppel het vat kan overvullen.

Reageer