Shutterstock / giuseppelombardo

Shutterstock / giuseppelombardo

11 ‘prima’ voornemens voor als je de lat niet te hoog wil leggen in 2023

Goede voornemens zijn op zich okee, maar ze kunnen soms zoveel druk en stress veroorzaken. Probeer voor 2023 anders eens ‘prima’ of ‘adequate’ voornemens uit te spreken: wie weet pakt het aardig voor je uit.

1. Af en toe een krant openslaan
Veel boeken lezen is nice, maar als het niet lukt, geen probleem: neem je voor om eens in de zoveel tijd een krant open te slaan.

2. De weegschaal op een iets prominentere plek neerzetten
Moet je nou echt tien kilo afvallen? Zet gewoon de weegschaal op een iets prominentere plek, en dan zie je vanaf daar wel weer verder.

3. Misschien een mindfulness-app installeren
Mindful-leven is aardig, maar voor je het weet upload je dagelijks inspirational video’s naar Instagram en zetten middelmatige twitteraars die weer op hun profiel. Hou het daarom bij een poging om een mindfulness-app te installeren

4. Een keer een nul-punt-nulletje opentrekken
Natuurlijk hoef je niet als geheelonthouder door het leven te gaan, maar mocht je een keer écht geen zin hebben in alcohol, pak dan gewoon een nul-procent-biertje. De nasmaak mag je wegspoelen met echt bier.

5. Beetje sparen als dat zo uitkomt
Een huis kopen, of een auto, of een droomvakantie boeken, dat is allemaal ok, maar vergeet niet dat dat niet hoeft. Je zou je voor kunnen nemen een keer wat te sparen, als je toevallig ziet dat er op de lopende rekening nog wat over is.

6. Meer genieten van de eerste sigaret
Stoppen met roken is een zeer heftige beslissing, een groot voornemen. Gezonder kan zijn om te proberen te genieten van de eerste sigaret van de dag. Wat, lukt dat niet, is het eigenlijk vies? Hm!

7. Tegen andere mensen zeggen dat je minder vlees eet
Verandering kan overal vandaan komen: als je zelf toevallig net zoveel vlees eet als in 2022 kan je ook eens proberen te zeggen dat je minder vlees eet. Wie weet gaan anderen er minder vlees door eten en dan is er minder vlees gegeten, dus dan is het misschien geen leugen.

8. Fruitsapje
Lekker en prima gezond toch.

9. Niet per se 10 of meer voornemens willen opschrijven
9 is eigenlijk ook wel dikke prima

10. Af en toe bellen naar opa en oma
Maar kijk maar of het lukt hè.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar ik voor gestraft ben, is het introduceren van de kunst van het leven. Maar er zijn altijd mensen zoals die jongen van de Hare Krishna die wat ver gaan, rechtstreeks naar de meisjes in de tram of ze willen neuken. Ik wil een paar dingen zeggen, het is in de context, veronderstel ik, van competitie voor degenen die het herkennen. Als ik met meisjes omging, hadden ze al die achtergrond met de helft van hun eierstokken kapot of met ongeneeslijke geslachtsziekten. Ze wezen me af omdat ik niet knap of ervaren genoeg was, of anders omdat ze zagen dat ik te uniek ben raakten ze gefixeerd en probeerden ze onmiddellijk mijn vrijheid af te nemen, me te binden. Ze waren nu gericht op loyaliteit en deden alsof ik degene was die getest moest worden in plaats van zij. Terwijl jij niet zo bent. Maar het is een standaardprocedure geworden; ook omdat ik nu zo lelijk ben en nog steeds speels moet ik wel pervers zijn, of bezig met mijn overlijden. Niet buitengewoon knap zijn was nog niet zo erg, misschien heeft het me gematigd, hoewel ik het niet weet. Ik kende ook spiritualiteit, en ik wil graag uitleggen wat dit betekent. Ik had ook een van de doorsnee hoerenlopers kunnen worden, want dat is wat gebruikelijk ook wel als levenskunst wordt opgevat en ze slagen er ook het beste in om tot op hoge leeftijd een gezin te stichten met een jong meisje, en ze betuttelen me. Het niet doen (of proberen, zelfs voor de hoeren moet je interessant genoeg zijn werd me verteld) lokte spot, discriminatie en geweld uit. In de VS is er niets anders. In het begin kon ik dit aan; ik werd uit de samenleving gezet. Omdat ik voor de hoeren niet geïnspireerd ben om me uit te sloven of zo’n risico te nemen, had ik nu ook een handicap die algemeen werd gezien als karma voor hun waanzin alsof het de mijne was.
Mensen hebben nu moraal geleerd.
Dit is ten voeten uit Maitreya.
Er zijn nog steeds levenswetten en intuïtie. Het was de tijd van Krishna. Nu vertegenwoordig ik Christus en het kruis. Ik ben niet meer voor levenskunst. Hoe kan ik? Zelfs een helderziende zei dat ik het leven niet verzaakte, het deed afstand van mij. En toen was er nog niets gebeurd. Ik heb nu de tijd voor genocide in plaats van de zelfmoord die ze voor me gepland hadden. Yoga spreekt over common sense. Dat is het. We hebben alle geduld. Degenen die me hebben ontmoet, kennen mij. Ik weet wie mensen zijn. Ik respecteer de vrije wil, het is intuïtie; daar schamen ze zich voor.
Het alternatief is dwang.

Reageer
gravatar

Even een update uit de kliniek:
het gaat niet zo goed met Maitreya. We zijn daarom gedwongen om hem een kleine 24 uur per dag in een dwangbuis te zetten. Helaas schrijft de wet voor dat we hem daar een kwartier per dag uit moeten halen. Daar maakt hij misbruik van door hele lappen tekst in allerlei artikelen van het geweldige opinieblad de Speld te kopiëren.
Excuses daarvoor. We proberen nu met lijm de CTL C en CTL V van zijn toetsenbord vast te zetten.
met vriendelijke groet
De Pompe Stichting

gravatar

Maar awel Arno,

Dan zou u dan toch beter in het FRANS uwe BUREN aan kunnen spreken hè.

Maar ge zijt gewoon bij ons in Zottegem, ik zag u achter het raam!