Shutterstock / Trzykropy

Shutterstock / Trzykropy

Zo haal jij het meeste uit je burn-out

Steeds meer mensen hebben last van een burn-out. Helaas haalt niet iedereen alles eruit wat erin zit. Wij geven tips.

1. Pieker niet alleen ’s avonds in bed ’s. Avonds in bed zou hét tijdstip zijn om lekker na te denken over hoe erg je je leven niet op orde hebt. Maar waarom alleen ’s avonds? Direct zodra je opstaat is ook een mooi moment. Of onder de douche. Mogelijkheden genoeg om je te beseffen hoe kut het leven gaat.

2. Bedenk wat je tot nu toe allemaal had kunnen doen. Hoeveel taken heb je door je burn-out al wel niet laten liggen? Dat aantal kan hoog oplopen, maar je bent te druk met piekeren. Zonde, moet je niet toch eens aan de slag? Ah, daar is die hoofdpijn weer!

3. Denk aan je arme collega’s. Terwijl je zelf vermoeid en met hoofdpijn in bed ligt, is het hoog tijd om te denken aan de stapel met werk dat je collega’s nu moeten oplossen. Goed om daar even over na te denken als je in de sleur wil blijven hangen.

4. Bedenk dat er mensen zijn die misschien wel een zwaardere burn-out hebben. Schaam je voor jouw gepieker, misschien zijn er wel mensen die in precies dezelfde situatie zitten maar dan nét wat erger. En dan klaag jij over jouw migraine waardoor je je bed niet uit kunt?

5. Vraag je werkgever iedere dag te appen of je al komt werken. Om alles uit je burn-out te halen, moet je iedere dag geconfronteerd worden met dat je er een hebt. Spreek met je werkgever af dat je minimaal één keer per dag een berichtje krijgt met dat hij werk voor je heeft. Of je dat even kunt doen, ook al ben je er nog niet toe in staat. Laat hem er ook een ‘please?’ bij zetten.

6. Zorg voor een gerucht dat doet lijken alsof je het allemaal faket. Er is niets zo ellendig dan dat niemand gelooft dat jij in een burn-out zit. Dat je je volledig aanstelt. Hoe meer mensen je hiervan verdenken, hoe meer het idee in je hoofd gaat zitten. Gepieker en een lange burn-out gegarandeerd!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

https://www.frontnieuws.com/kwesties-voor-het-komende-jaar/

De westerse regeringen willen de etnische nationaliteit van de blanke landen blijven afzwakken, ondanks het feit dat de culturele, sociale en politieke structuur van de landen van Europese afkomst radicaal wordt gewijzigd. Democratie, vrije meningsuiting en verantwoordelijk bestuur worden vervangen door tirannie.
Tirannie is de enige mogelijke uitkomst. Een verdeeld volk – een toren van Babel – kan de regering niet ter verantwoording roepen.

Zie voor commentaar: hondenvleeseters enz. enz.

Reageer