Studio Speld

Zin in een rustige en gezellige kerst? Lever hier uw vervelende oom in!

Heeft u behoefte aan een rustige en gezellige kerst dit jaar? Lever dan uw vervelende oom in bij de speciale ophaalpunten in de stad. Inleveren kan vanaf nu tot en met Tweede Kerstdag.

“Maakt uw oom tijdens het kerstdiner vaak racistische grappen, probeert hij dronken en luidruchtig een discussie te winnen, stopt hij maar niet met hele flauwe moppen tappen óf heeft u gewoon simpelweg een oom te veel? Breng hem dan naar een van de speciale inleverpunten in de stad en wij nemen hem voor u mee”, zegt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. “Het inleveren kan de gehele kerstperiode, maar het liefst zo snel mogelijk natuurlijk. Zowel voor ons, als u.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2023 – Toch een Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop of in de boekwinkels!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou dacht ik ook eindelijk een plek te hebben om kerst te vieren, blijkt het om linkse leugens onder het mom van satire te gaan. 🤮🤮

Reageer
gravatar

Een racistische en vervelende oom inleveren is onzin. Wie zou hem willen hebben? Nodig ‘m gewoon niet uit, zal ik zeggen!

Ik weet wel hoe dit verhaal is ontstaan. De titel was oorspronkelijk: “Lever uw vervelende boom in.” Het is begrijpelijk dat men de boom na de kerst weer kwijt wil.

Maar na de eerste alinea dacht auteur Tom plotsklaps ongewild aan zijn oom Thomas. Een oom die hij van kinds af aan haat. (God weet wat er is voorgevallen. Ik heb zo mijn vermoeden.) De nare herinner liet hem niet los. Zodoende

Reageer
gravatar

De achternaam van Alois Schicklgruber zou op 23 november 1876 door de dorpspastoor van Döllersheim worden gewijzigd in Hitler, zoals Alois Hitler dat eerder op diezelfde dag had laten vastleggen door notaris Penkner in Weitra. De familienaam Hitler was dus geen spelfout maar gewoon een zeldzame schrijfwijze van de familienaam die dan eens als Hütler, Hüttler, Hüetler, Hüettler, Hiedler, Hietler of Hitler werd gespeld. Later zou zijn zoon Adolf in het boek Mein Kampf (Mijn strijd) vermelden dat de naamswijziging het enige was waar hij zijn vader dankbaar voor was. Heil Hitler klonk immers veel beter dan Heil Schicklgruber.

Reageer