Studio Speld

Studio Speld

Ergernis over boekwinkel die boeken op kleur sorteert

‘Geen idee meer waar alles staat’

Boekhandel Broese in Utrecht heeft zich de ergernis van zijn klanten op de hals gehaald door zijn boeken op kleur te sorteren. Klanten hebben nu geen idee meer waar alles staat.

Klant Ger Reinders heeft er geen goed woord voor over. “Gisteren nog, ik was op zoek naar ‘Red ons, Maria Montanelli’ van Herman Koch. Maar waar vind je die in godsnaam? Het personeel kon me ook niet helpen. ‘Jaa, het heeft een blauwe kaft volgens mij’, zeiden ze nog. Daar heb ik toch helemaal niks aan?”

Ook klant Loes van Reijt vindt het geen goede zet van Broese. “Ik was gisteren kerstcadeaus aan het inslaan. Van ‘De Beesten’ van Gijs Wilbrink wist ik gelukkig dat die wit was. Dus heb ik daar meteen tien van gekocht, anders stond ik er nu nog.”

Een medewerker van Broese vindt het jammer dat de klanten boos zijn. “Maar ja, wij wilden ook wel eens wat anders. En zeg eerlijk: het ziet er toch heel fancy uit?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het heeft ook voordelen. Ik zocht Rode Boekje van Mao tze Tun, of Zedong, of hoe je die naam ook spelt. Gelukkig had ik het door de nieuwe indeling snel gevonden. Moeten ze vaker doen.

Reageer