Pro Shots / NL Beeld

Pro Shots / NL Beeld

Vanavond eerste slavernij-excuses op natuurijs

Liefhebbers keken er al de hele week naar uit: vanavond worden de eerste slavernij-excuses op natuurijs aangeboden. Het Friese plaatsje Burgum heeft de primeur.

“Het ijs is nu al dik genoeg om er vanavond op te staan en ‘sorry’ te zeggen. We hebben er keihard voor gewerkt om dat voor elkaar te krijgen, we kunnen niet wachten”, zegt ijsmeester Wouke Scherringa. Burgum troefde onder andere Noordlaren af in de race om de eerste slavernij-excuses op natuurijs te mogen organiseren.

De excuses zullen gemaakt worden door een inwoner van het dorp. Hij zal oprechte spijt betuigen voor alle gruweldaden die ons land heeft begaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Regillio Vaarnold, voorzitter van de zwarte partij Ubuntu Connected Front (UFC) eist dat de nazaten van de slaven naast excuses en 40.000 euro voorschot op de herstelbetalingen, in ieder geval ook warme winterkleding krijgen van het huidige excuuskabinet.

‘deelname met warme kleding bij het in ontvangst nemen van de cheque en excuses zijn erg belangrijk ‘ alsdus Regillo die met een knokploegje KOZP érs verwacht wordt.

‘het maatschapplijke natuurijs is erg dun momenteel en wij denken dat de tientallen zwarte dramclubjes en stichtingen volledig door het ijs gaan zakken door deze idiote eisen’ aldus een lachende anonieme woordvoerder van een Ministerie.

Reageer