Shutterstock / Pixel-Shot

Shutterstock / Pixel-Shot

Wist je dat je óók rijst kunt gooien naar mensen die niét op dat moment aan het trouwen zijn?

'Zo maak je de wereld een stukje vrolijker'

Rijst gooien naar mensen. Iedereen doen het wel eens, maar wel op voorwaarde dat het naar twee mensen is die gaan trouwen. Maar wist je dat je ook rijst kunt gooien naar compleet andere aantallen mensen, die bovendien helemáál niet aan het trouwen zijn? Wij zochten het uit en tot onze verbazing kunnen we vaststellen: het werkt echt.

Eigenlijk is het heel handig en werkt het net als bij rijst gooien naar twee mensen die gaan trouwen. Je neemt een handje rijst, je schat in waar die terecht moet komen (bijvoorbeeld vol in een gezicht) en past vervolgens je worp aan op je observatie. De persoon (of meervoud, personen) tegenover je, heeft dan een flink aantal korrels rijst in het gezicht.

Het mooie van met rijst gegooid worden, is dat de eerste associatie eigenlijk altijd luidt: ‘Feest!’ Want we kennen rijst gooien immers in de context van bruiloften, blijdschap en milde massahysterie. Met rijst gooien is dus eigenlijk het verspreiden van vreugde. En het zou heel egoïstisch zijn om die sensatie enkel voor te behouden aan mensen die gaan trouwen. Want die mensen zijn op dat moment waarschijnlijk al blij genoeg.

Twijfel je nog over het gooien van confetti of rijst? Stop dan met het gooien van confetti: deze mini-papiertjes zijn met chemische processen gekleurd en blijven na gooien vaak nog decennia in het ecosysteem aanwezig. Rijstkorrels daarentegen worden dankbaar opgegeten door een groot aantal knaagdieren (hamsters, cavia’s, capibara’s, gerbils) en vogels (met name de taling).


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *