ArtMari / Shutterstock

ArtMari / Shutterstock

Kans maken op een woning? Trouw met een rijk tweeverdienend stel

De kans op een woning als starter is nihil, behalve als je een relatie aangaat met twee mensen die allebei een goede baan hebben. Dan stijgt het aantal woningen in Nederland waar jij kans op maakt van bijna 0 naar bijna 90 procent.

“De huizenprijzen zijn weliswaar een paar procent gedaald, maar de hypotheekrente is alleen maar gestegen”, vertelt woningmarktdeskundige Fiona te Haag. “Dus maken alleenstaande starters of starters in een traditionele monogame relatie nog steeds geen enkele kans op een huis. Alleen voor stellen die uit minstens drie mensen bestaan ziet de woningmarkt er op dit moment goed uit.”

Daarbij plaatst Te Haag wel enkele kanttekeningen. “Als je kans wilt maken op een woning kun je het beste trouwen met twee partners die beide werkzaam zijn in bijvoorbeeld het bankwezen. Ben je samen met een kunstenaarskoppel dan ben je eigenlijk alleen maar verder van huis. Wat je ook kunt doen, is met vier of vijf twintigers een polyamoureuze relatie aangaan, maar als die allemaal een studieschuld hebben kom je er nog niet, zeker niet als jullie een polycule zijn in de Randstad.”

Kris (25), die nu een paar jaar samen is met financieel adviseur Robin (34) en IT-manager Dominique (33), vertelt over haar bovengemiddeld goede kansen op de woningmarkt. “Mijn partners en ik wilden breken met heersende relatienormen en willen heel graag wat woonzekerheid. Nu we naar huizen aan het kijken zijn, zien we hoeveel keuze we hebben. De woningmarkt slecht? Wij kunnen met zijn drietjes een hartstikke mooi huis kopen met een grote slaapkamer en een groot bed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Penisnijd is de ontdekking van het geslachtsverschil bij het meisje dat zich tekortgedaan voelt en ook een penis wil. Dit kan later leiden tot een minderwaardigheidsgevoel, afgunst en competitie. Soms ontstaat een identificatie met de man. Alleen wat des mans is zou de moeite waard zijn. Penisnijd zou ook bij mannen voorkomen, bij blanken over de potentie van de zwarten.

De ideeën van Freud kregen veel kritiek van de vrouwenbeweging voor wie hij een male chauvinist was. De vrouwenbeweging stelt dat het een probleem is van de ongelijkheid in de maatschappij. Vandaar de voorkeur voor het meer neutrale woord gender. Met de verandering van sociale posities zou de penisnijd kunnen verdwijnen. Bij jongens wordt de vroege interesse in de moeder in verband gebracht met castratieangst, die echter een rationele angst is is in latere fasen in reactie op de ‘maatschappij’.

De genderfilosofie is een feministische vervanging van penisnijd. Geen probleem is dat pensinijd ook gewoon betekent dat vrouwen een penis willen; het hoeft geen competitie te zijn. Het is juist het verlangen naar seks. Zo is de penisnijd naar zwarten toe (die meer anoniem zijn als lul) de kern van het rassenvraagstuk, een voortzetting van het feminisme. Hierin ligt de competitie van de vrouw met de man en de kern van het immigratievraagstuk. De versie van de vrouwenbeweging waar Benjamin Creme een van de voorvechters van was is een Amerikaanse vinding, als profeet van Maitreya.

Terwijl mij altijd dit soort complex wordt toegekend, heb ik juist een hele grote penis, dus daar komt mijn probleem met de negers niet vandaan.
Het is bij mij geen projectie of verlangen maar observatie.