Shutterstock / ANDREI_SITURN

Shutterstock / ANDREI_SITURN

Marieke voedt haar kind op als boomer

‘Je wil het beste voor je kind’

Hoewel de wereld steeds sneller gaat en technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, kiezen sommigen er bewust voor om hun kroost vaardigheden hierin niet aan te leren. Zo ook Marieke (35): zij voedt haar kind op als boomer.

“Wolfje mag geen schermtijd tot zijn tiende. En gewoon spelen met houten blokken en een tol. Zo zijn mijn ouders ook gewoon opgegroeid in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Dat heeft hun veel gebracht, dus waarom daarvan afwijken?” zegt Marieke terwijl ze een beige telraam voor haar 5-jarige zoontje neerzet. “Geen afleiding en lekker focussen op zichzelf. Ik zorg ook dat ik alleen speelgoed koop dat heel mooi is, ik bedoel prikkelarm, net als zijn greige slaapkamer. Die koop ik meestal bij lokale winkeltjes tijdens onze halfjaarlijkse tripjes naar Ibiza of Bali. Als moeder doe je alles voor een goede start van je kind.”

“Derk is bijvoorbeeld opgegroeid met Nintendo en actiefilms kijken en kijk naar hem.” Op het gezicht van Mariekes vriend op de bank verschijnt een glimlach. “Dat wil je je kind niet aandoen.” Dat Wolfje klasgenootjes misschien op hun tiende al experts zijn in digitale technieken en AI kunnen inzetten om zich creatief te uiten of razendsnel nieuwe skills te leren, terwijl hij dan nog niet weet hoe je naar een volgende foto swipet, baart Marieke geen zorgen. “Hoezo? Het belangrijkste voor zijn toekomst krijgt hij mee: alle verschillende tinten beige.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *