Unsplash / Kelly Sikkema

Unsplash / Kelly Sikkema

Drama voor Liam (6): moet Lego-bouwproject stopzetten wegens ontbreken geldige natuurvergunning voor stikstof

Een flinke domper voor de 6-jarige Liam uit Zaandam: hij moet per direct zijn Lego-bouwproject stopzetten wegens het ontbreken van een geldige natuurvergunning voor stikstof. Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) had hiervoor een handhavingsverzoek ingediend bij de provincie en deze vervolgens gewonnen.

“Je woont te dicht bij een Natura 2000-gebied stond er in de verklaring. Ineens is dit een probleem? Ik geloof helemaal niets van die kaart”, zegt Liam die beteuterd naast een half afgemaakt Lego Star Wars-platform zit. “Ik woon hier nu al 6 jaar en heb altijd rustig kunnen bouwen. De bloemetjes in huis en in de tuin hebben het al die jaren prima gedaan. Ik snap het probleem niet.”

Ook Sinterklaas zit met de handen in zijn mijter na het nieuws. “Ik heb voor honderdduizenden kinderen Lego in huis gehaald. Wat moet ik daar nu mee?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan gaan we Liam en andere ongebruikte LEGO maar uitkopen. Voorgemonteerde Chinese Liego mag natuurlijk wel gebruikt worden, dan valt de stikstof neerslag niet onder Nederland.

Reageer
gravatar

Schandalig deze actie van een 6 jarige. Nu groeit het gras in de achtertuin misschien wel een miljardste procent harder.

Ik stel ook een vergunning voor het krijgen van kinderen voor. Weet u hoeveel mensen uitstoten?! Veel teveel. Het onbeperkt houden van mensen moet aan banden worden gelegd. Zonder stikstofruimte mogen er geen kinderen geboren worden.

Reageer