Pro Shots / Stefan Koops

Pro Shots / Stefan Koops

KNVB maakt krachtig statement tegen principes

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk speelt tegen Senegal toch niet met de OneLove-band. De FIFA had gedreigd hem daarvoor een gele kaart te geven, waarop de KNVB besloot ervan af te zien. De voetbalbond wil daarmee naar eigen zeggen een krachtig statement tegen principes maken.

“Wij vinden het ontzettend belangrijk om aan de hele wereld te laten zien waar wij voor staan”, zegt KNVB-directeur Marianne van Leeuwen. “Dat wij onze principes niets waard vinden. Dat we zelfs een boterzacht symbool als een aanvoerdersband met een breed geformuleerde boodschap waar geen weldenkend mens tegen kan zijn onmiddellijk opgeven als een corrupte organisatie die allang moreel failliet is ons probeert te chanteren met een sanctie. Ik geloof dat we er aardig in geslaagd zijn dat statement te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *