Shutterstock / Kaliva

Shutterstock / Kaliva

Taiwan put hoop uit Xi’s visie dat landen zich met hun eigen zaken moeten bemoeien

Het zijn spannende tijden voor Taiwan. Grote buur China laat zich militair steeds nadrukkelijker zien in de buurt van het eiland en veel Taiwanezen vrezen een invasie. Het land kan echter hoop putten uit de visie van de Chinese leider Xi Jinping, die uitdraagt dat landen zich met hun eigen zaken moeten bemoeien.

“Xi was deze week glashelder tegen Joe Biden”, zegt China-correspondent Sjoerd den Daas. “Hij eist van de Amerikanen dat zij zich niet met Chinese interne aangelegenheden bemoeien. ‘De eerste rode lijn’, zo noemde hij dat zelfs. Dat is een duidelijke keuze voor soevereiniteit van landen. Het ziet er dus naar uit dat Taiwan van China niets te vrezen heeft zolang Xi aan de macht is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus: als het aan Xi ligt, wordt er niet met Chinese technologie informatie afgetapt uit andere landen? Dan mag hij wel wat krachtiger leiderschap tonen, want dat gebeurt massaal.
Goed, hiermee bemoei ik me dan weer met de Chinese politiek, maar ik had dan ook niet gezegd dat ik het met Xi eens ben.

Reageer