Shutterstock / gpointstudio

Shutterstock / gpointstudio

Man die al een week alles van de Amerikaanse midterms volgt heeft geen idee wat de EU de afgelopen 30 jaar heeft gedaan

Leo (42) volgt al een week de Amerikaanse midterms, van de ene key race alert naar de volgende. Hij weet precies wie de volgende gouverneur van Arizona gaat worden en welke race van het Huis van Afgevaardigden nog steeds spannend is. Desgevraagd kan hij geen enkele beleidsmaatregel van de EU noemen in de afgelopen 30 jaar.

Dolenthousiast vertelt Leo over de Amerikaanse midterms: “Eigenlijk wint altijd de partij die 2 jaar ervoor niet de verkiezingen heeft gewonnen. Dat patroon is nu doorbroken. Dit maakt regeren voor Biden echt makkelijker dan voor zijn voorgangers! Vooral de swing states zijn interessant natuurlijk en hoe meer je je verdiept in het kiesmannenstelsel hoe meer er echt een wereld voor je opengaat.”

Over de Europese Unie kan de 42-jarige man niet veel meer vertellen dan dat het een unie is van landen in Europa. “Ja, want je hebt de Europese Commissie en ook eehh… ja die andere laag. Nou, laat maar.”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *