Shutterstock / Kzenon

Shutterstock / Kzenon

In de nieuwe app TooReal zie je je vrienden op hun allerbelabberdst

Bij apps als Instagram en TikTok draait om het posten van het perfecte plaatje. Maar bij de nieuwe rage TooReal gaat het om iets heel anders: bij deze app zie je je vrienden op hun allerbelabberbst.

Als TooReal-gebruiker krijg je een melding wanneer jij je op je allerslechtst voordoet. De kunst is om precíes dan een foto online te plaatsen, om zo je vrienden een inkijkje te geven in jouw veel te reeële leven.

Vita (17) is fan van het nieuwe platform: “Laatst kreeg ik een melding toen ik dertig avocado’s fijn aan het knijpen was in de supermarkt. Daar heb ik snel een foto van online gezet, die deed het super goed. Maar als je je billen aan het afvegen bent of de wc van je vrienden aan het onderkotsen bent, is dat ook een mooi inkijkje natuurlijk.”

Wat TooReal uniek maakt, is dat de app gebruik maakt van hele slechte filters. Hierdoor zie jij er op je allerslechtste moment nóg beroerder uit. Zo kun je kiezen uit filters als ‘super mega hangover’ en ‘zielloos’, maar ook ‘bijna dood’ en ‘veel te kort geknipte pony’.

Ook de 19-jarige Joanne is sinds kort een fervent gebruiker: “Als je ruzie hebt met je ouders en je net aan het schreeuwen bent dat je niet langer hun dochter genoemd wilt worden – dat is echt een heel goed moment voor een TooRealtje. En als je net aan het vreemdgaan bent, dat is ook echt een hele sterke.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *