NPO

NPO

Sinterklaasjournaal verdedigt zich: ‘Pakjesboot echt gezonken, minstens 7 doden’

Het Sinterklaasjournaal vindt het ‘ontzettend vervelend’ dat veel kinderen geschrokken zijn van het zinken van de Pakjesboot in de uitzending van gisteravond. Omroep NTR zegt echter weinig aan de vele tranen te kunnen doen: “De boot van Sinterklaas is echt gezonken en er zijn minstens 7 doden te betreuren.”

Veel ouders klaagden over de uitzending, maar de NTR weigert excuses aan te bieden. “Op dit moment zijn onze gedachten vooral bij de slachtoffers en hun nabestaanden.” Een aantal van de omgekomen opvarenden is al geïdentificeerd, maar er zijn ook nog enkele vermisten. Een woordvoerder wilde niet zeggen of Sinterklaas zelf het drama heeft overleefd.

Kinderen die zich afvragen of de cadeautjes wel gered kunnen worden, moeten zich volgens de NTR nodig wat moreel besef aanleren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Blij dat ik hier niet van op de hoogte was. Ik was druk met het ontbijten met mijn Kruusli-Muusli en het kijken van Bil Bul op TRT.

Zo doen wij dat in Charleroi! Kunnen ze in NL en Vlaanderen nog wat van leren!

Reageer
gravatar

Dit bericht is niet geschikt voor kinderen.

Het is natuurlijk niet correct van de NOS om te tolereren dat in het sinterklaasjournaal kindonvriendelijke boodschappen, die helaas juist zijn, worden medegedeeld.

Ernstiger is dat Rudolf er nog een schepje bovenop doet met het verdrinken van Sinterklaas en zeven van zijn Petra’s en Pieten, wat onwaar en vals is.

Ik heb de indruk dat De Speld langzaam maar zeker een complotmedium wordt.

Reageer