NPO

Sinterklaasjournaal verkondigt onwaarheden, NPO schakelt weg

De NPO heeft vanavond het Sinterklaasjournaal al na enkele seconden onderbroken nadat Dieuwertje Blok een aantal onwaarheden verkondigde. De presentatrice insinueerde dat de Sint op weg was naar Nederland in een stoomboot en dat hij zou aankomen in het plaatsje Zwalk. Voor beide uitspraken ontbreekt bewijs, het plaatsje Zwalk zou zelfs helemaal niet bestaan. 

Direct na deze uitspraken schakelde de NPO terug naar het Jeugdjournaal. Daar zei presentatrice Evita Mac-nack dat het nog veel te vroeg is om te concluderen dat de Sint daadwerkelijk op weg is naar Nederland. Ze riep alle kinderen op om geduld te hebben en de uiteindelijke eindbestemming van de Sint, wat die ook gaat worden, te respecteren. 

Volgens kenners zijn de gevolgen van de uitspraken van Dieuwertje Blok te overzien.

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en krijg het jaaroverzicht ‘2020: weer een jaar’ helemaal gratis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het al dan niet werkelijke bestaan van Dieuwertje Blok of Zwalk zou niet uit moeten maken. Het aankomen van de Sint in een STOOMBOOT geeft een geheel fout wereldbeeld aan. Stoom wordt opgewekt door Steenkool.Een fossiel overblijfsel van een vervuilende achterhaalde maatschappij. Het zelfs maar noemen, verwijzen of er naar refereren zou verboden moeten zijn. Tevens dient iedere verwijzing naar deze verwerpelijke brandstof uit de bibliotheken verwijderd moeten worden. Men moet diet nu maar eens serieus nemen. De Huidige sink komt trouwens, zonder gekleurde hulp, gewoon per luchtfiets. De Kerstman beraadt zich overigens over zijn vervolgacties vanwege de inzet van onvrije en geteugelde fantasiedieren, die overigens nog nooit door David Attenbrough zijn benoemd.
Beide Goedheiligmannen, of hun commerciele clonen zullen zich ná de verkiezingen van 2021 uitspreken over de sociaal geaccepteerde voortzetting.
Het Volk beslist!

Reageer