Shutterstock / Morumotto

Shutterstock / Morumotto

Hoe bedank je iemand die jou een doosje Merci heeft gegeven?

Het zal je maar gebeuren: iemand geeft je een doosje Merci. Hoe bedank je diegene? Hierbij een stappenplan.

Het eerste wat je moet doen als iemand jou een doosje Merci geeft, is dankjewel zeggen met een Frans accent. Oefen het maar eens, je zult zien dat het helemaal niet zo gemakkelijk gaat. Wel is het nodig om de ander klaar te maken voor stap twee.

Stap twee is het doen van een huwelijksaanzoek. Het is handig om hiervoor een sjiek restaurant uit te zoeken of een mooie, rustige plek met uitzicht. Ga op één knie, geef de ander een ring en zorg dat het gefilmd wordt. Pro-tip: beloof eeuwige trouw.

Het bedankje rond je af met stap drie: reciproceren met een duurder doosje Merci. Kijk de persoon die je wil bedanken strak aan en trek een doosje Merci tevoorschijn dat duurder is dan het doosje dat jij kreeg. Overhandig deze met gepast dedain.

Het lijkt veel werk, maar de stappen kunnen in een paar minuten worden uitgevoerd. Zo sta jij nooit meer met een mond vol tanden als iemand je een doosje Merci geeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tegenwoordig vraagt een man niet meer aan zijn vriendin of zij met hem wil trouwen en hij smeekt zeker niet meer haar vader voor toestemming daartoe.

Dat is vernederend voor de vrouw.

Thans spreekt een stel (ook lhbti+) na jaren samenwonen in goed overleg en zeker bij de aankondiging van een kleine samen af naar het gemeentehuis te gaan.