Shutterstock / Vitalii Vitleo / mooinblack

Shutterstock / Vitalii Vitleo / mooinblack

Koning Saoedi-Arabië legt hoger bedrag neer om Oranjefans te laten juichen voor zijn land

Het idee van de Qatarese overheid om tijdens het WK fans uit andere landen te betalen voor positieve pr is zeker niet onopgemerkt gebleven. Ook andere golfstaten zien kansen om hun imago wat op te poetsen. Zo heeft de Saoedische koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed al een hoger bedrag beloofd aan de aanwezige Oranjefans om te juichen voor zijn land.

De 38-jarige Barry van Steenwijk, bekend om zijn prachtige brulshirt en waanzinnige skills op de vuvuzela, is één van de Oranjesupporters die geselecteerd is voor het WK in Qatar. “Voor mij was de financiering door Saoedi-Arabië een voorwaarde om naar het WK te gaan”, verklaart hij. “Qatar zelf was bereid om onze vliegtickets en accommodatie te betalen, maar dan zit je nog steeds met dinerkosten en kosten voor een massage op het strand. We zijn blij dat koning Salman bin Abdoel daar rekening mee houdt. Overigens heeft dat land ook geweldige mensenrechten.”

Samen met zijn collega-supporters is Van Steenwijk alvast wat traditionele Saoedi-Arabische liedjes aan het instuderen. “Het mooie aan Saoedi-Arabische muziek is dat je het maar een paar keer hoeft te zingen om de regels in je hoofd te krijgen.” Supporter Jos de Waard vult hem aan: “Daar weten ze in Saoedi-Arabië wel raad mee, het blijft gewoon meteen hangen!”

Ook kijkt Van Steenwijk enorm uit naar de Aziatische Winterspelen van 2029 die georganiseerd zullen worden in een nog te bouwen skiresort in de woestijn in het Noorden van Saoedi-Arabië. “Ik had eerst wel m’n bedenkingen bij zo’n megalomaan miljardenproject, maar als je zo gaat denken kun je nergens meer naartoe. Hup Saoedi-Arabië!”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De redactie leest kennelijk de reacties niet of misschien alleen die van mij.
Vooruit, nog maar een keer.:

“6500 onderbetaalde gastarbeiders uit de Filipijnen, Vietnam, Indonesië en India zijn alleen al de bouwvakkers de niet konden terugkeren naar hun vaderland. Ze zijn onder de stadions begraven.
De weduwen kregen geen cent, zoals ook de (meestal illegaal) naar hun vaderland teruggekeerden.

Dat gaan 300 Nederlanders gratis – met een dikke vergoeding van de Emir – ter plaatsen op de graven dansend vieren.

Reageer