Shutterstock / Noushad Thekkayil

Shutterstock / Noushad Thekkayil

6500 gastarbeiders uitgenodigd om gratis stadions te bouwen in Qatar

6500 gastarbeiders mogen op kosten van Qatar gratis stadions bouwen voor het WK voetbal dit jaar. “We hebben enkele superfans van het bouwen van stadions de kans gegeven om mee te werken aan het geweldige feest dat het WK is”, zegt een van de organisatoren van het voetbaltoernooi.

Maar het bleef niet alleen bij gratis stadions uit de grond stampen. Het verblijf van de duizenden gastarbeiders en tevens superfans werd volledig verzorgd door het gastland. “Als superfan van stadions bouwen wil je dichtbij het vuur zitten. Daarom hebben we onderdak geregeld waarbij iedere gastarbeider vanuit zijn bed richting het stadion kan rollen.”

Voor een van de 6500 arbeidsmigranten, was de financiering door Qatar een voorwaarde om naar Qatar te gaan. “Zo’n vliegticket hadden wij als gewone arbeider nooit kunnen betalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

6500 onderbetaalde gastarbeiders uit de Filipijnen, Vietnam, Indonesië en India zijn alleen al de bouwvakkers de niet konden terugkeren naar hun vaderland. Ze zijn onder de stadions begraven.
De weduwen kregen geen cent, zoals ook de (meestal illegaal) naar hun vaderland teruggekeerden.

Dat gaan 300 Nederlanders gratis – met een dikke vergoeding van de Emir – ter plaatsen op de graven dansend vieren.

Reageer