Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Babet heeft geen daddy issues maar patriarchaatproblemen

Bijna alle problemen die Babet (31) ondervindt zijn te wijten aan het patriarchaat. Sommige mensen denken dat ze daddy issues heeft, maar dat is niet zo. “Ik val totaal niet op foute mannen”, vertelt Babet. “Wel heb ik last van de fout dat mannen bijna overal de touwtjes in handen hebben.”

Sinds kinds af aan leerde Babet door de stereotypes op tv en de voorbeelden in geschiedenisboeken indirect dat mannen belangrijker zijn dan vrouwen. “Nog steeds denk ik als ik een man zie automatisch dat die het allemaal wel zal weten, terwijl het tegenovergestelde vaak waar is. Waarom heeft niemand mij dat vroeger verteld? Dat had me op latere leeftijd veel ellende gescheeld.”

“Soms denk ik: had ik maar daddy issues!” verzucht Babet. “Daar had ik een stuk makkelijker mee kunnen dealen dan met mijn problemen door het patriarchaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *