De Speld Studio

De Speld Studio

9 op de 10 bezoekjes aan papiercontainer eindigt in ruzie met kartonnen doos

Ons eigen onderzoek wijst uit dat 9 op de 10 bezoekjes aan de papiercontainer eindigt in ruzie met een kartonnen doos. Zelfs mensen die de eerste twee minuten nog beheerst het karton in platte porties vouwen, ontkomen uiteindelijk niet aan een ordinair stamp- en schopscenario.

“Meerdere facetten spelen hierin een rol”, stelt een van onze veldonderzoekers. “Geduld is een hele belangrijke factor, maar ook in hoeverre jij je laat kennen door een stevige doos met véél te veel tape eromheen. Er zijn weinig situaties waarin de zelfbeheersing zo snel verdampt.”

Na verder empirisch onderzoek blijken ook omstanders en passanten een rol te spelen. “Het wordt al snel ervaren als een afgang, wanneer je het onderspit lijkt te delven tegen een Pedigree-doos, terwijl de buurman voorbij fietst. Dan kiezen we toch liever voor grof geweld en laten zien wie de baas is.”

Dus, ben jij een vouwer of een agressieve stamper? Wij weten inmiddels wel beter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zeg altijd tegen mijn gasten aan het einde van een gezellige avond: “Vrienden laat mij als dank voor het aangenaam verpozen NIET de lege flessen en jullie goedkope geschenken alsmede hun dozen”.
Indien nodig wijs ik hen de weg naar de dichtstbijzijnde vuilcontainer.

Reageer
gravatar

Dat gestamp en gescheur kost veel tijd, dat weten we al van Jasper.
Hij is echter vergeten te vermelden dat mensen die kranten, tijdschriften, pizzadozen, sl*chte rapporten van hun schoolgaande kinderen en ander waardeloos plat papier brengen, ongeduldig moeten wachten op dat gestumper met dozen..

Reageer