Straat hangt dit WK vol met omgekeerde oranje vlaggetjes vanwege misstanden Qatar

Verschillende wijken in Nederland hangen dit WK hun straten vol met omgekeerde oranje vlaggetjes. Op die manier vragen ze aandacht voor de misstanden in Qatar. “We moeten ons uitspreken.”

“Gewoon je straten volhangen met normale oranje vlaggetjes kan echt niet dit WK”, aldus buurtbewoner Ruud van Amstel. “We houden van voetbal, maar vinden niet dat je dat kan vieren zonder stil te staan bij de 6500 overleden arbeidsmigranten in Qatar.” De buurt hangt daarom 20 kilometer aan omgekeerde oranje vlaggetjes door de straten. “Nogal een statement inderdaad, maar soms kun je niet stil blijven.”

De omgekeerde oranje vlaggetjes zijn niet de enige manier waarop de buurt bewustwording creëert over de misstanden in Qatar. “We drinken ook bier, om te laten zien dat dat daar niet mag. En we dragen een brulshirt dat tegelijkertijd brult uit vreugde om een doelpunt en uit woede om de onmenselijke arbeidsomstandigheden. Laat ze dit in Qatar maar eens een keertje voelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

انتهاكات قطر لا بد أن تكون بالطبع سوء تفاهم عن قطر!

Vertaling door vertaalbureau Fr. Timmemans & Co

Misstanden Qatar moet natuurlijk misverstanden over Qatar zijn!

سوء تفاهم حول قطر!

Reageer
gravatar

نحن أكثر اعتدالاً من إيران. معنا ، لا يعاقب عدم ارتداء الحجاب بالموت ، بل بالجلد مائة جلدة فقط.

Vertaling door Fr Timmermans & Co

Wij zijn milder dan Iran. Bij ons wordt het niet dragen van een hoofddoek niet bestraft met de dood, maar met sl*chts honderd stokslagen.