Shutterstock / Regien Paassen

Shutterstock / Regien Paassen

Nobelprijs voor Zuipen gaat dit jaar naar Jordy

De Nobelprijs voor Zuipen gaat dit jaar naar Jordy uit Boekel. Dat maakte het Noorse Nobelprijscomité bekend. “Jordy heeft zich de afgelopen decennia ongelofelijk verdienstig gemaakt voor het zuipen”, zo schreef het comité. “Geen een week heeft hij het bezoek aan de keet overgeslagen, nooit liet hij zijn pijpjes staan, en dat terwijl hij toch al 58 is.”

Ook vormelijk bracht Jordy vernieuwing aan aan het zuipen. “Jordy dronk bier uit veel meer objecten dan het bekende glas, het flesje, het blikje of de laars. Deze vernieuwer zoop ook uit een plastic schedel, sneakers, een spons, een beekje en een keer zelfs uit de vaas van de moeder van Berend. Dat was lachen”, zo leest het comité rapport verder.

Jordy is blij verrast met de prijs. “Super”, zegt hij. “Kan niet anders zeggen.” Het prijzengeld is Jordy van plan te investeren in een Trike.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nobelprijs voor Zuipen is een Belgische en/of Nederlandse prijs, want in Zweden (en Noorwegen) is zuipen veel te duur. (Wie veel zuipt heeft geen geld meer over om Nobelprijzen te bekostigen.)

Reageer