Shutterstock / Hossain Mosharaf / Victoria Moloman

Shutterstock / Hossain Mosharaf / Victoria Moloman

Visionaire vriend die altijd aanstekers jat zit er deze winter warmpjes bij

De 28-jarige Ebel hoeft zich de aankomende winter geen zorgen te maken over de kou zoals de rest van Nederland. Deze visionair spaart namelijk sinds zijn 16e al aanstekers ten koste van vrienden en onbekenden.

“Dit idee is ontstaan door een vriend van mij die op een avond mijn aansteker had geleend en nooit meer heeft teruggegeven. Toen dacht ik: dit kan ik ook. Vanaf toen ben ik ook begonnen met het lenen van alle soorten aanstekers, clippers, wegwerpaanstekers en keukenaanstekers. Ik zuig ze allemaal leeg”, vertelt de trotste bezitter. “Al het gas van de aanstekers dump ik daarna in mijn gasfles die ik daarna gebruik voor mijn verwarming. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel een verwarmde woonkamer.”

Ebel vervolgt: “Nu het weer kouder wordt, begin ik ook weer met warmuitziende jassen mee naar huis te nemen, waar dan vaak ook nog eens aanstekers in zitten. Dat is een mooie bonus. Voor nu zit ik nog even gebakken, maar voor de zomer heb ik al gepland om zonnepanelen te stelen om elektriciteit op te wekken voor mijn koelkast.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De overheid heeft een energie plafond ingesteld. Deze is gesteld op 1,40 meter in elke ruimte. Door het plafond te verlagen betekent dat men eerder de ruimte warmer krijgt en dus minder hoeft te stoken. Men moet echter tijdelijk gebukt door het leven.

Reageer
gravatar

Nog een stapje verder en er twee kamers van maken. En dan ‘t hele huis is meteen’ t huisbouw tekort opgelost

gravatar

Inderdaad. En dat baardje. Luie manier van cool zijn. Geen wonder dat ie altijd aanstekers jat, te lui om er zelf een te kopen natuurlijk.