Shutterstock / astarot

Shutterstock / astarot

Bovenburen die huisfeest houden geloven in trickle-down fun

De bovenburen van Janneke geloven heilig in trickle-down fun. “Als wij ontzettend veel plezier hebben op ons huisfeest, komt die fun uiteindelijk gewoon bij Janneke terecht”, zeggen Steve en Claire terwijl ze met twintig vrienden keihard op de maat van de muziek op de vloer stampen.

“Daarom hebben we Janneke ook niet uitgenodigd”, schreeuwt Steven boven de beat van Dua Lipa uit. “Iedereen moet als het ware zijn eigen feestje bouwen, zomaar op andermans feest worden uitgenodigd – dat slaat NERGENS op! We geloven niet in het herverdelen van fun. Als iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen fun is er onderaan de streep veel meer fun.”

Claire gooit ondertussen wat nootjes op de grond. “In theorie voor de onderbuurvrouw, en eventueel de mensen die dan weer onder haar wonen! We vinden het heerlijk en eerlijk om wat we hebben te delen.” Iemand die langsloopt stampt de nootjes plat onder zijn Dior-boots. “Maar in de praktijk voor de Roomba!”, schreeuwt Claire. De rest van de feestbezoekers schreeuwen mee.

Janneke vindt het, als ze ‘heel eerlijk is’, eigenlijk best jammer dat ze niet is uitgenodigd op het huisfeest. “Ik heb honger en kan de verwarming niet aanzetten dus ik zou best hierboven willen zijn. Maar goed, nu heb ik in ieder geval nog iets om van te dromen.”

Steve en Claire hebben daar weinig begrip voor. “De onderbuurvrouw moet gewoon de schouders eronder zetten en op eigen kracht haar fun bij elkaar sprokkelen. En fun waar je zelf voor gewerkt hebt is nog funnere fun.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

E: Trickle-down fun
NL: Neerwaarts druppelde lol (Waarschijnlijk wordt bedoeld: Door de houten vloer klinkend vreselijk lawaai)

E: Dior-boots
NL: Boten van het Franse modehuis Dior (Was alleen betaalbaar voor Russische oligarchen)

E: Funnere fun
NL Leuker dan leuk (Voor onderburen: Niet leukgebonk)

Reageer