Shutterstock:  Damir Khabirov

Shutterstock: Damir Khabirov

Marco lekt alvast wat maatregelen voor huisfeest in groepsapp om te kijken hoe het valt bij bezoekers

Marco (29) uit Deventer geeft vanavond een huisfeest. Om zijn bezoekers erop voor te bereiden dat er enkele beperkingen van kracht zullen zijn, heeft hij alvast wat coronamaatregelen in de groepsapp gelekt, om te kijken hoe de bezoekers erop reageren.

“Jo gasten”, appt hij vrijdagochtend. “Vanavond natuurlijk weer een persco. Zoals jullie weten gaat het niet goed met de besmettingscijfers. Ik zie helaas geen andere optie dan de uitgifte van drank na 20:00 uur aan banden te leggen. Het is niet anders.”

De groepsapp ontploft, de verontwaardigde reacties stromen binnen. “Hypocriet: we mogen straks wel handen schudden, maar na 20:00 krijgen we geen drank meer. Alsof daar ook maar één procent van de besmettingen vandaan komt”, appt Jurgen. Hij krijgt massaal bijval. “Dit is niet uit te leggen”, reageert Linda.

Marco weet genoeg. Deze maatregel gaat zijn bezoekers te ver. Twee uur later stuurt hij de definitieve uitnodiging: “Misschien kan iedereen even een zelftestje doen voor-ie komt? Zou wel chill zijn. Tot vanavond, zin in!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Marco kan niet goed lezen. De nieuwe maatregelen gaan pas morgenavond in en ook dat is nog onzeker. Bekend is al dat thuis maar vier gasten mogen worden ontvangen, ongeacht codes en testjes.

Over een klein uurtje weet ik het. Omdat u nu nog aan uw avondmaal zit, kunt u via de persconferentie (‘perso’ – Thom Egberts) al bekend zijn met de uitbreiding van de geboden en de verboden van het foute demissionaire Kabinet.

Reageer
gravatar

Waarde dominee,
Uw Heere heeft in zijn almacht corona geschapen om de ongelovige wereldbevolking uit te roeien.

Maar heidense farmaceuten hebben een oplossing gevonden. Het was natuurlijk niet Zijn bedoeling dat nu veel gelovigen sterven in plaats van ongelovigen.