Shutterstock / Tinxi

Shutterstock / Tinxi

Marvel ontdekt na 32 films en 300 serie-afleveringen haar artistieke drijfveer: veel geld verdienen

Film- en tv-productiebedrijf Marvel Studio’s is na het maken van 32 films en ruim 300 serie-afleveringen binnen het superheldengenre eindelijk achter haar diepere artistieke drijfveer gekomen: “Wij willen ontzettend veel geld verdienen.”

Dat vertelde Marvel-studiohoofd Kevin Feige in een interview met een vakblad voor de filmindustrie. “We hebben lang gedacht dat een combinatie van geintjes en special effects op het grote scherm brengen onze diepste artistieke verlangen was”, zegt Feige. “Sympathieke mens-goden gigantische cgi-monsters laten bevechten, met een knipoog. Maar hoe langer we films en series de wereld in pompten, hoe meer we onze échte kunstzinnige aard leerden aanvoelen: het gaat ons om enorm veel geld verdienen.”

Met dit nieuw opgedane inzicht is Marvel naar eigen zeggen ‘klaar voor de toekomst’. “We zijn van plan series en films te maken die veel geld verdienen. Het geld dat deze vruchten van onze verbeelding opleveren is wat wij willen uitdrukken. We verkennen ten diepste hoe goed het voelt om bijvoorbeeld een miljard dollar aan iets te verdienen, en we zijn blij dat we dat nu zo zeker weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *