EmanuelePansecco / Alessia Pierdomenico / Shutterstock

EmanuelePansecco / Alessia Pierdomenico / Shutterstock

6 verschillen tussen politieke partij Fratelli d’Italia en Pizzeria Fratelli in Wageningen

Fratelli d’Italia en Pizzeria Fratelli in Wageningen hebben namen die enorm op elkaar lijken. Voor veel mensen is dit een verwarrende situatie. Om de twee organisaties uit elkaar te halen, sommen we de zes belangrijkste verschillen tussen de twee op.

1. Laten we beginnen met het grootste verschil: de naam. Ondanks dat zowel de politieke partij als de pizzeria ‘Fratelli’ in de naam hebben, hebben ze niets met elkaar van doen. ‘Fratelli’ betekent ‘Broers en zussen’ in het Italiaans. Een overeenkomst is dus wel dat zowel de partij als de pizzeria de nadruk leggen op verwantschap en sterke familiebanden.

2. De leider van Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, is een politica die jarenlang minister van Jeugd in het kabinet-Berlusconi IV was. Pizzeria Fratelli in Wageningen wordt geleid door Joris, die van maandag tot en met vrijdag fungeert als bedrijfsleider van de pizzeria. Op zaterdag en zondag wordt hij vervangen door Inge.

3. De specialiteit van Pizzeria Fratelli is de quattro formaggi, de specialiteit van Fratelli d’Italia is een extreemrechtse signatuur in alle uitingen. Waar de pizzeria voor pure kwaliteitsproducten gaat, gaat de politieke partij voor pure, onversneden vreemdelingenhaat.

4. Heerlijk en betaalbaar eten. Pizzeria Fratelli is “een absolute aanrader” en “toppie”, zo schrijven mensen online. De pizza melanzane parmigiana wordt zelfs “helemaal super” genoemd in een online review. Dat zegt wat ons betreft genoeg. Fratelli d’Italia beperkt zich tot gedachtegoed over 'genderindoctrinatie' en non-food en heeft nooit gerechten verkocht of een restaurant bestierd, voor zover wij weten.

5. Pizzeria Fratelli en Fratelli d’Italia hebben vermoedelijk een ander standpunt over LHBTQ-rechten. Meloni vindt dat homoseksuele koppels niet zouden mogen trouwen en samen geen kinderen mogen adopteren. Pizzeria Fratelli heeft zich tot op heden nog niet uitgesproken over LHBTQ-rechten, maar pizzabakker Beppe heeft wel een keer laten vallen dat “iedereen moet doen wat hij of zij wil”.

6. Gezelligheid. Pizzeria Fratelli staat garant voor een gezellige avond voor jong en oud. Je kan er lekker eten of een Aperol Spritz met je vrienden drinken in een ongedwongen omgeving. Fratelli d’Italia heeft – door de radicaal-rechtse standpunten – geen gezellig karakter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *