Shutterstock

Shutterstock

6 lekkere wokegerechten met miezerige vegetarische deugingrediënten

Jij wil zeker weer met je gore deugneus een overheerlijk vegetarische maaltijd op tafel zetten he? Walgelijk! Nou, hier zijn zes niet te versmaden wokegerechten vol miezerige deugingrediënten.

1. Groene curry met tofu
Het speeksel vliegt me uit de mond bij het lezen van dit sneue deugrecept. Indiase currykruiden met kokosmelk die ons wordt opgelegd door de grachtengordelelite en zweverige cashews. En tot slot nog van die zogenaamde ‘goede vleesvervangers die net zo lekker zijn als gewoon vlees’ – yeah right, tofureepjes bijvoorbeeld. Die kun je gewoon kopen bij die veel te dure biologische kutwinkels die ons straatbeeld verpesten. Even lekker woke maken in die pan plantaardige olie van je en klaar is deugkees. Wist je dat het fabriceren van tofu minstens net zo slecht is voor het klimaat als een stukje biefstuk?

2. Lasagne melanzane
Goed, dit kan niet in je wokepan, maar ik laat me ook niet vertellen wat ik moet doen, dus dat komt goed uit. Jij daarentegen, met dat policor dieet van je, gaat braaf al die smerige linkse lobby-ingrediënten als aubergine en kaas in een ovenschaal douwen en met glasharde ogen beweren dat dit goed is voor de wereld. Als je echt sneu bent, maak je dit gerecht ook vegan.

3. Gazpacho
Och och och, wat zijn we weer lekker bezig. Koude soep, moet ik even voor je applaudisseren? Nog wat van die kijk-mij-eens-even-ontzettend-hard-deugen-venkel erbij en je bent een geweldige stap dichter bij een smerige keukendictatuur. Maar dan ben ik zeker weer een racist als ik dat zeg.

4. Vegetarische biefstuk met wokesaus
Deze vegetarische biefstuk bak je lekker medium rare in de wokepan. Voor een goede wokesaus kun je havermelk (bah!) gebruiken met drie eetlepels Lee Kum Kee Premium Oestersaus. Andere Aziatische oestersausjes zijn ook goed. Of mag je dat ook al niet meer zeggen tegenwoordig?!

5. Nasi goreng
Nasi (ohja, want zo noem je iedereen die geen linkse deuger is?) goreng is makkelijk te woken. Neem wat gebakken rijst, plantaardige ham, een eitje en wat vegetarische kipsaté van € 16,50 per stokkie van de Marqt of hoe al die linkse winkels ook heten, en klaar ben je. Qua groenten zou je kunnen kiezen voor een leuke mix tussen groene, gele en rode paprika’s, maar jij ziet natuurlijk weer geen kleur, dus flikker maar gewoon in de pan wat in de aanbieding is.

6. Poké bowl met zalm en groenten
Ohja, natuurlijk, van jou mag iedere cultuur zomaar de keuken binnenkomen. Zet die poorten maar open. Italiaans, Aziatisch (of mag je die keuken ook al niet meer over één kam scheren?), Hawaiiaans, voor jou is het allemaal prima. Doe maar. In jouw keuken met uitzicht op de grachtengordel kun je prima een poké bowl met zalm en groenten maken. Gooi wat van die rijst in je deugpan, smijt er wat groenten en zalm bij en je hebt een overheerlijke poké bowl op tafel staan. Of kies gewoon voor andere ingrediënten die ons door de stront worden geramd door de roverheid. Geniet er lekker van terwijl hardwerkende, normale mensen proberen hun kop boven water te houden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *