Shutterstock / M-Production

Shutterstock / M-Production

Optimist Jeroen wordt moedeloos van mensen die zeggen dat het glas niet altijd halfvol is

Zeg in de buurt van Jeroen dat het glas niet altijd halfvol is en je hebt een probleem. De immer positieve Gelderlander kan uitermate slecht tegen negativiteit. “Het glas is halfvol, dat zie je toch! Waarom zijn er mensen die de behoefte voelen om alle levenslust uit hun omgeving weg te zuigen?” vraagt de rasoptimist zich jammerend af.

“Ik kan er niet bij waarom je niet gewoon optimistisch zou zijn. Ik sprak ooit iemand die meende dat het gras altijd groener is aan de overkant. Dan ben ik echt weken van de kaart. Het gras is hier toch ook groen! Glimlach gewoon een keer en wees dankbaar voor wat je wel hebt.”

Jeroen klaagt steen en been over het pessimisme in onze samenleving. “Ik kan er niet van slapen. Het leven kan heus wel altijd over rozen gaan, punt uit. Al die zwartkijkers die overal het ergste van inzien zorgen ervoor dat de wereld helemaal naar de klote gaat.” Jeroen hoopt dat de mensen ooit nog gaan leren dat het glas altijd halfvol is, maar dat ziet hij somber in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *