Bungalowpark opent misantropisch zwemparadijs

Dikke kinderen krijgen korting

Het Zeeuwse vakantiepark Schouwen-Duiveland opende dit weekend een misantropisch zwemparadijs. Het zwembad heeft weinig kleedhokjes, extra gladde tegels en verschillende glijbanen waar de bezoeker al spetterend zijn haat voor de mens de vrije loop kan laten. Dikke kinderen krijgen korting.

Bovenaan de waterglijbaan verdringen badgasten zich om zo snel mogelijk achter elkaar naar beneden te gaan. “Ik vind het heerlijk als de persoon voor me zo snel mogelijk moet weg zwemmen omdat hij anders mijn voeten in zijn rug krijgt. Dat is – au, godverdomme!” Een agressieve badmeester blaast op een schel fluitje en gooit een kind met eczeem in het diepe. “Net goed.”

Volgens directeur Bert van de Ven is het misantropisch zwemparadijs een doorslaand succes: “We hebben op de eerste dag al honderden bezoekers, dat overstijgt al onze verwachtingen. Het is weliswaar plebs van de buitencategorie, maar een kniesoor die daarover valt. Ik dus.”

Maar hoe zorg je er als ondernemer voor dat de sfeer lekker naar en vijandig blijft? Van de Ven: “We hebben vier mensen in dienst die fulltime lauwe patat op de natte vloer strooien. Enorme eikels, maar het helpt wel. Zelfs de lokale kinderlokker is een stuk chagrijn”, glundert Van de Ven. “We hebben aan alles gedacht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zijn er nog vacatures? Ik zie met name kansen voor medewerkers die het hele jaar door in een tropisch zwem”paradijs” gemaakt aardig moeten doen tegen de gasten.

Die zijn wel toe aan een paar jaar misantropisch omgaan met de klanten.

Reageer
gravatar

Als het nou nog zoutwater was dan hadden we daar
– de orka Morgan die in 2012 vergeefs asiel aanvroeg in het Dolfinarium en die nu in Teneriffe dwangarbeid verricht,
– wat gepokt en gemazelde Haagse geldhaaien,
– de great white shark Donald J, en
– een paar honderd I.S.-infiltranten
kunnen huisvesten.

De foto bewijst dat er ook al bakvissen en zeekoeien zijn gesignaleerd. Dus “why not?”. Het bijvoederen met kinderen met eczeem “wordt mede mogelijk gemaakt door Bureau Jeugdbescherming”.

Reageer
gravatar

Het feit dat dikke kinderen gratis mogen heeft natuurlijk alles te maken met het besparen op golfslag apparatuur. Die dikkertjes maken hun eigen golven.

gravatar

Voor een authentiek misan-tropisch zwembad kan er natuurlijk maar één passende naam worden gegeven: het Arthur Schopenhauer-bad waarin “Das Ding an sich” een eigen plaats krijgt. Maar omdat niemand van de oorspronkelijke bevolking Schouwen-Duivelandse bevolking weet wie Arthur Schopenhauer (1788-1860) was., moet er eerst een voorlichtingsavond in Het Dorpshuis worden gehouden. Sprekers zullen zijn: Bert van Bokhoven o.a. sociolinguïst en verkeerseconoom, Menno te Gader, inspeciënt bij het Nationaal Danstheater en Kwame Mpufu, irrigatiedeskundige naast W.A. van Buren.