Shutterstock / VasquezLaboratorium

Shutterstock / VasquezLaboratorium

Maan overdag weer verdwenen uit de hemel, als de lafaard die hij is

De dag is nog niet koud begonnen of de maan is al weer verdwenen uit de hemel, als de lafaard die hij is. Berend Appinga zag het gebeuren en spreekt er schande van. “Ik stond vanochtend te kijken naar de maan, die nog net met z’n laffe tronie boven de bomenrij uit stak. En voor ik het wist was ’ie achter de horizon weggepiept, op de voor de maan zo bekende laaghartige wijze. Ik schreeuwde nog dat ’ie dat nog eens moest proberen, maar hij gaf natuurlijk geen sjoege. Wát een sujet.”

De maan heeft het al langer te verduren, want minder en minder mensen pikken de geniepige invloed die de maan uitoefent op het getij. “Dat emmerige aantrekken en afstoten, maar nooit eens echt dichtbij laten komen”, zegt buurtbewoner Jessica Ornalds. “Nooit geen keuzes gemaakt in het leven. Enorme watermassa’s in beweging brengen, maar als puntje bij paaltje komt ook geen verantwoordelijkheid nemen. O man, ’s nachts een beetje doen alsof je licht geeft, terwijl dat echt alleen maar kan door de shine van een ander. Nou goed, hij doet maar, maar wat mij betreft heeft ’ie afgedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *