Pro Shots / Zuma Press

Pro Shots / Zuma Press

Groeiend aantal mensen gelooft niet dat lancering maanraket is mislukt

'Beelden van stilstaande raket zijn in een studio gemaakt'

Dit weekend maakte de NASA bekend dat de lancering van maanraket Artemis werd uitgesteld vanwege 'technische problemen'. Veel mensen geloven deze officiële lezing echter niet: volgens een groeiend aantal Twitteraars staat de raket allang op de maan, en is de foto van de stilstaande raket gefabriceerd in een studio om de mensheid zand in de ogen te strooien.

"Die schaduwen, de wolken; sorry hoor, maar daar klopt niks van. Wat proberen ze hier precies onder de pet te houden?" vraagt het account @durfkritischtezijn zich af. In één van de vele reacties onder de tweet valt te lezen dat zich in de raket een grote groep leden van een babybloeddrinkende elite bevindt, die – op de vlucht voor vervolging – op hun geheime maanbasis zijn geland. "En dan gaan ze op de maan vrolijk verder met hun Satanische praktijken. Jaap van Dissel zit er óók bij. Arme maankinderen."

Ook het Amerikaanse @truthseeker gelooft helemaal niks van het NASA-verhaal over de afgeblazen missie. "Moeten wij serieus geloven dat die raket nog in Cape Canaveral in Florida staat? Kijk die wolken, die zijn precies zo grijs als de atmosfeer van maan. Wat we op deze foto zien is een raket die net is geland, niet een raket die stilstaat op Aarde."

De NASA heeft nog niet officieel gereageerd op de beschuldigingen. Wat voor complottheoretici alleen maar koren op de molen is: "Dat ze niet reageren komt omdat ze niet bestaan. Denk daar maar eens over na", stelt alternatieve feitenvlogger Lange Frans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *