Studio Speld / Shutterstock

Studio Speld / Shutterstock

Joey uit Duindorp heeft voor oud & nieuw z’n handen weten te leggen op HIMARS-raketsysteem

De 38-jarige Joey uit Duindorp gaat dit jaar de blits maken met oud en nieuw: hij heeft een stel HIMARS-raketsystemen op de kop getikt. “Gaan allemaal de lucht in de 31e!”, zegt Joey trots.

“Zooo, bink!” Joeys buren steken hun bewondering niet onder stoelen of banken. Ze zien hoe Joey zijn HIMARS-raketsystemen naar de schuur sleept. “Mooi werk hè?”, reageert Joey. “Dit schijnt nog harder te knallen dan een betonstrijker. Helpen jullie mee afsteken zondag?”

Om ongelukken te voorkomen is momenteel een speciaal team van Amerikaanse militairen in Duindorp om Joey te leren hoe hij met de HIMARS moet omgaan. “Wel handig hoor”, zegt Joey. “Want je moet goed oppassen, met al die knopjes en raketten enzo. Voor je het weet zet je per ongeluk je eigen dorp in de fik. Of begin je een oorlog met België. Moet je niet hebben, Duindorp de kankergekste.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *