Shutterstock / Mike Mareen

Shutterstock / Mike Mareen

Let op: heb jij nog een oud Himars-raketsysteem op zolder staan? Dat is nu goud waard!

Je kent het wel: je bent de zolder aan het opruimen en stuit op allerlei geinige gadgets, prullaria en andere snuisterijen die je al lang niet gezien hebt. Denk aan Pokémon-kaarten, flippo’s of bijvoorbeeld een oud Himars-raketsysteem. Vind je zo’n Amerikaans, mobiel meervoudig raketartilleriesysteem op zolder? Guess what: dat is nu goud waard!

“Niet alleen de raketsystemen, maar ook de simpele raketten zijn nu hartstikke gewild”, vertelt trendwatcher Amber Flonkers. “Vermoedelijk komt dat doordat het Oekraïense leger het Himars-raketsysteem nu gebruikt om M30A1-raketten af te kunnen vuren in de strijd tegen de Russen. Maar goed, het is natuurlijk ook gewoon een gaaf hebbeding. Zeker de vroege modellen zijn nu helemaal retro geworden.”

Maar wat moet je eigenlijk doen als je ontdekt dat je een Himars-raketsysteem op zolder of in de berging hebt staan? “Je kan er natuurlijk voor kiezen om ‘m nog een tijdje te bewaren, wie weet wordt-ie nog meer waard”, zegt Flonkers. “Aan de andere kant is het ook helemaal geen gek idee om ‘m, juist nu, online te verpatsen. Je kan er echt een leuk bedrag voor krijgen. Wel een kleine tip: niet reageren op accounts met Russische namen zodra je dat Himars-raketsysteem op Marktplaats of Ebay gezet hebt. Dat geeft een hoop gedoe op allerlei manieren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste John Steeds,

Ik herinner mij Hansel und Gretel nog heel goed. Ze hebben na de Krieg tot hun Tod in een Luftschutzbunker doorgebracht volgens het destijds populaire dagblad de Telegraf.