Vladimir Zhoga / Shutterstock

Maximumsnelheid voor e-bikes overdag verlaagd naar 100 km/u

Goed nieuws voor fietsers: de maximumsnelheid voor e-bikes wordt vanaf volgende maand overdag verlaagd naar 100 kilometer per uur. Dit wordt gedaan om “de veiligheid van mensen zonder e-bike te waarborgen”, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

De maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt op fietspaden tussen acht uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds. Ook in de avond en nacht is er een nieuwe maximumsnelheid: daar mogen de e-bikes vanaf 1 oktober 130 kilometer per uur op fietspaden. Binnen de bebouwde kom zal standaard een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur gelden voor onder andere VanMoofs en elektrische Fatbikes.

We hebben getracht om iemand met een e-bike te laten reageren op dit nieuws, maar het bleek onmogelijk om ze bij te houden of te laten stoppen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helmen op ebikes worden verboden. We moeten immers van die bejaarden af. Hun huizen moeten naar kansloze Omvolkiërs.
D66 gaat hier ‘n wetsvoorstel voor indienen. Markie steunt ‘t wel.

Reageer
gravatar

Zo zie je maar weer, xe moeten ons, de hardwerkende Nederlander, altijd weer ons pleziertje afpakken. Wat is er nou leuker, (en efficiënter, vergeet dat niet), wanneer wij hardfietsende Nederlanders met 150 km/u naar ons werk kunnen fietsen?

Reageer