Studio Speld / Shutterstock

Kringverjaardag ontspoort door omgekeerde Nederlandse vlaggetjes in kaasblokjes

De verjaardag van oma Tina loopt volledig uit de hand. Neef Stef heeft de vlaggetjes omgekeerd in de kaasblokjes gedaan, wat tot verhitte discussies binnen de familie leidt. Ook heeft hij de tuindeur geblokkeerd tot grote ergernis van vader Thomas die de parasol nu niet naar binnen kan halen.

Door de ontregeling van de verjaardag komt moeder Emma er helemaal niet meer aan toe om de kinderen limonade te geven en de volwassenen koffie, wat tot verdere ergernissen leidt en sommige van de volwassenen zich hardop beginnen af te vragen of neef Stef niet toch een beetje gelijk heeft. Opa Bram neigt er zelfs naar om neef Stef het ereplekje op de bank naast oma Tina toe te bedelen, ook al zou dit ten koste gaan van baby Sem die er nu zit.

Ondertussen is nicht Clara druk bezig de vlaggetjes van neef Stef weer normaal in de kaasblokjes te zetten. Broer Teun maant haar om dit niet te doen, niet omdat hij het met neef Stef eens is en ook niet omdat hij de symbolische waarde van het Nederlandse vlaggetje wil ontkennen, maar puur omdat hij de situatie niet nog verder op de spits wil drijven. Zijn bemoeienis zorgt juist voor een nieuw pijnpunt in de discussie, want waarom is het altijd broer Teun die zijn mening mag verkondigen en niet zus Fleur?

De kaasjes zijn inmiddels zo vaak aangeraakt dat ze, ook door de hoge temperaturen, helemaal zijn gaan zweten. Daar is niemand bij gebaat. Neef Stef besluit daarop om de deur voorlopig met rust te laten en het verkeer tussen keuken en tuin niet nog verder te hinderen. Tante Els roept uitbundig hoe geweldig ze dit wel niet vindt van neef Stef en dat iedereen moet beseffen dat er echt wel met hem te praten valt, zolang de discussie maar constructief gevoerd wordt.

Gelukkig komt buurvrouw San langs en begint zij meteen met bemiddelen in haar rol als onafhankelijke gast. Wanneer vervolgens ook de taart verschijnt -kwarktaart- verstommen de opmerkingen in de kring volledig. Hopelijk begint Stef op de volgende verjaardag gewoon weer met de wel-of-geen-plakjes-worst-discussie en blijft hij van de kaasblokjes af.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk idee van die omgekeerde verjaardagsvlaggetjes, Maar halverwege de derde alinea was mijn aandacht op. Veel te veel ongein. Ik was niet meer benieuwd naar de afloop.

Andre en Bas, een goed verhaal bouwt op tot een climax en houdt daarmee de aandacht tot het eind vast.

Reageer