Pro Shots / Eye4images / Studio Speld

Pro Shots / Eye4images / Studio Speld

Boze NS-medewerkers blokkeren snelwegen

Boze medewerkers van de NS hebben vandaag meerdere snelwegen in het land geblokkeerd. De actie is onderdeel van een hele week vol stakingen waarbij personeel van het spoorwegbedrijf een betere cao willen afdwingen.

“We zagen dat veel mensen die niet meer met de trein naar werk of andere bestemmingen konden ineens met de auto gingen. Daarom hebben we er voor gekozen ook de snelwegen te blokkeren, zodat we echt een duidelijk signaal afgeven”, zegt machinist Paul, die zijn treinstel op de A4 heeft geparkeerd.

Veel Nederlanders hebben wel begrip voor de acties. “Ik heb wel eens langer op de NS staan wachten”, zegt Hans, die vandaag ruim twee uur in de file stond op weg naar zijn moeder in Wageningen.

Het NS-personeel zal naar verluidt na de avondspits de weg weer vrij maken en hebben voor zover bekend nog geen asbest gedumpt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja als NS de afgelopen jaren geïnvesteerd had in megastallen i.p.v. waar ze dan ook in geïnvesteerd hebben, dan hadden ze geen blokkades nodig gehad, eenvoudigweg dreigen met een BBB-dictatuur en je krijgt wat je hebben wil. Ook bij een eventuele bemiddelaar eisen dat je pas komt praten met de stakers als die alles waarover de bemiddelaar zou moeten bemiddelen van tafel vegen en je krijgt wat je wil. Doorgaan met vertragingen en kiloknallers.

Reageer
gravatar

De naam Johan Remkes gaat alweer rond op het spoor omdat hij naast stikstof ook veel ervaring heeft met treintjes.
‘ja dat is nog iets uit mijn jeugd, ik wilde toen machinist worden dus ik begrijp die mannen en vrouwen van de NS als geen ander’ aldus een trotse Johan met conducteurspet.
Johan wordt waarschijnlijk volgende week ook aangestelt als gespreksconducteur.

Reageer