Dr.K./ Wikicommons christianthiel.net/ Shutterstock

Dr.K./ Wikicommons christianthiel.net/ Shutterstock

Wat hebben Noord-Koreanen toch tegen water?

Noord-Korea: land van de kimchi, tomeloze repressie en een grote voorliefde voor ballistische raketten die ze om de zoveel tijd de zee in schieten. Het riep bij ons de vraag op: wat hebben die gasten toch tegen water?

Psychologen breken al geruime tijd hun hoofd over verschillende theorieën waarom Kim Jong-Un toch telkens de opdracht geeft om met name de Japanse Zee te bestoken met raketten. Is er iets gebeurd in zijn jeugd, is hij bang voor water? Het blijft vooralsnog gissen.

“Het is goed mogelijk dat Kim Jong-Un vroeger bijna is verdronken en dat hij sinds die tijd een gruwelijke aversie heeft tegen water”, probeert professor D. Subelink te verklaren. “Ook is het goed mogelijk dat hij een keer per ongeluk zelf is gewaterboard of dat hij ooit is aangerand door Aquaman.”

Kim Jong-Un lijkt zijn strijd tegen het water allerminst te hebben opgegeven. Er staan alweer behoorlijk wat beschietingen gepland. Zo worden er binnenkort een aantal hypersonische raketten getest waarmee de Noord-Koreanen de zee nog harder en dieper kunnen raken. Wordt het water wéér kind van de rekening.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *