Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

15% minder gas: overheid gaat huishoudens uitkopen

De Europese Unie heeft Nederland gevraagd om komend voorjaar 15% minder gas te gebruiken. Om dit doel te halen gaat de overheid huishoudens uitkopen.

“Dakloze mensen verbruiken veel minder gas”, legt energieminister Rob Jetten uit. “Ze douchen niet, ze koken niet, en hebben geen verwarming. Hooguit gebruiken ze een aansteker om hun heroïne te verwarmen. Maar dat moeten we die mensen misschien gunnen. Of niet. We gaan hiernaar kijken.”

Jetten benadrukt dat de uitkoopregeling in eerste instantie vrijwillig is. “Wie op straat wil leven, kan daar een mooie vergoeding voor krijgen. Mochten niet genoeg mensen zich aanmelden, gaan we gericht de huishoudens uitkopen die het meeste gas gebruiken: gezinnen met pubers die een half uur per dag douchen, mensen die elke dag suddervlees eten en hele oude mensen die de verwarming altijd op 25 graden hebben staan. We leveren met andere woorden maatwerk.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. En steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Asielzoekers uitgezonderd. Die zetten hun thermostaat gewoon op 30 C, met de airconditioning, aan, en de ramen open.

Zoals ze gewend zijn. Anders kunnen ze hier nooit aarden

Kwetsbare mensen!

gravatar

Bij nader inzien moet iedereen 15% besparen. Daklozen, maar ook mensen met een gasloos huis moeten maar wat meer hun best doen.

Nou, ik hoor ‘t wel als ik terug ben van mijn verre vliegvakantie (co2 compensatie aangevinkt)

Reageer