AlessioDeMarco/Shutterstock.com

AlessioDeMarco/Shutterstock.com

F1-seksist van het eerste uur stoort zich aan ‘gelegenheidsseksisten’

‘4 jaar geleden zag je ze hier nog niet’

De laatste jaren is het seksisme op de tribunes bij Formule 1-wedstrijden enorm toegenomen. Dit heeft alles te maken met het succes van Nederlander Max Verstappen. Sinds hij zich op het hoogste podium toont is het aantal Nederlandse droeftoeters dat zich volgiet en vrouwen op de tribunes respectloos behandelt flink toegenomen. Leuk voor de sport natuurlijk, maar veel seksisten van het eerste uur storen zich aan deze ‘gelegenheidsseksisten’.

Frans de Bie uit Dedemsvaart komt al ruim twintig jaar op circuits om vrouwen lastig te vallen. Hij ziet een hoop nepseksisten om zich heen: “Vier jaar geleden zag je ze hier nog niet hoor. Toen wisten mensen nog niet eens wat een geil kontje hee moppie kom hier dan was. Maar nu een Nederlander het goed doet, staan ze ineens op de eerste rij. Goed, op de tweede rij dan. Nu moet ik me verdomme eerst door twintig rijen dronken idioten wurmen voor ik een langslopende vrouw de jurk omhoog kan trekken.”

Voor de diehard F1-seksist kent de populariteit van de sport dus niet alleen maar voordelen, maar veel mensen genieten juist van het massale vrouwonvriendelijke gedrag van Hollandse treurwilgen. Olav Mol heeft zich in geen tijden meer zo vrolijk gevoeld tijdens de GP’s: “Zo ongelofelijk veel mensen die zichzelf volledig te buiten gaan, die de wave inzetten als een coureur zich bijna te pletter rijdt en bij de afterparty twintig jaar jongere vrouwen onzedelijk betasten, dit zijn echt geweldige tijden voor de Nederlandse sport.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *