Prostock-studio -  Shutterstock

Prostock-studio - Shutterstock

Je partner heeft je ‘topper’ genoemd: hoe nu verder?

Een punt in je relatie dat je nooit hoopt te bereiken, maar toch overkomt het sommigen. Je partner heeft je ‘topper’ genoemd: hoe nu verder?

Stel, je denkt je partner een keer te verrassen door dat ene klusje te doen wat al maanden vooruit wordt geschoven. Of je hebt simpelweg de vuilniszak een keer vervangen voordat ’ie 110 procent vol zit en begint te lekken. Of wellicht spontaan eens een bloemetje mee naar huis genomen? Het maakt niet uit welk voorbeeldscenario hier geschetst wordt. Want iedere situatie laat een nare smaak achter wanneer de reactie is dat je ‘topper’ wordt genoemd door je partner. Want daar deed je het in ieder geval niet voor.

Maar hoe nu verder? Is er leven nadat je in de topperzone zit van je eigen partner? Het voelt alsof je een nat shirt aanhebt wat je niet uit kunt trekken. Alsof je plots geen romantische relatie meer hebt maar een randstedelijke werkrelatie waarin je mails afsluit met ‘Cheers’. Alsof je de stagiair bent die niet alleen koffie zet maar ook uit zichzelf het hele Nespresso-apparaat een keer reinigt. En dat allemaal dankzij de persoon waarmee je trouwplannen had. Er gaan flitsen door je hoofd van een trouwambtenaar die vraagt of ze deze topper tot haar wettelijke echtgenoot wil nemen. Maar wat wil jij op dit punt? Nogmaals: hoe nu verder?

Niet.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *