Shutterstock/Make more Aerials, Anton Havelaar,Wirestock Creators

Shutterstock/Make more Aerials, Anton Havelaar,Wirestock Creators

Stap nu in: ga een vervuilende industrie in om snel uitgekocht te worden

In 5 simpele stappen vroeg met pensioen

Droom jij ervan om voor je 40ste miljonair te zijn en te stoppen met werken? Het is een stuk makkelijker dan je denkt. Begin nu een vervuilend bedrijf en laat je binnen vijf jaar uitkopen door de overheid. Hoe werkt het? Wij leggen het uit in vijf simpele stappen.

Stap 1 Ontdek bij welke vervuilende activiteit je passie ligt
Er zijn veel vervuilende activiteiten, onderzoek welke het beste bij jou past. Denk aan steenkool, veehouderij, staalproducent, gaswinning, olieraffinaderij, roetfilters, je hebt echt heel veel keuzes. Volg je innerlijke kompas en vervuil naar hartelust.

Stap 2 Begin klein maar schaal snel op
Begin klein maar zorg dat je genoeg kapitaal aantrekt om snel op te schalen. Hoe groter je bent, hoe meer geld de overheid immers moet betalen om jou uit te kopen. Trek je niks aan van lange termijn prognoses.

Stap 3 Negeer alle onderzoeken
Dankzij de vertrutting in Nederland wordt er naar alle vervuiling wel onderzoek gedaan. Ook jouw bedrijf is vroeg of laat aan de beurt. Zorg dus dat je een grote la hebt waar je die onderzoeken in kunt flikkeren. En nooit meer naar kijken.

Stap 4 Protesteer met zware middelen
Zodra de overheid gaat dreigen met een strenger milieubeleid grijp je naar de zwaarst mogelijke middelen voor protest. Bedreigen van bestuurders en vernieling van publieke infrastructuur zijn daarbij geoorloofd.

Stap 5 Goed uit onderhandelen
De staat weet nu dat het menens is en staat snel op de stoep. Nu is het enkel nog een kwestie van je huid duur verkopen. Zeg dat het hier om een bedrijf gaat wat al maanden in de familie zit en je kunt rekenen op stevig rendement. En voila, tijd om verder genieten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt ook een fabriek beginnen in zwartepietenschminck en gaan klagen dat Piet niet meer zwart mag en jou dat miljoenen kost. Een anders binnenlopen door een kruidentuin te beginnen om je uit te laten kopen als kruid wordt verboden omdat er geen vuurwerk meer mag worden geproduceerd en daardoor dus jouw hele verdienmmodel in elkaar dondert en dat gecompenseerd moet worden.

Reageer
gravatar

Je kan ook gewoon een willekeurige grote multinational beginnen. Dan krijg je gratis geld.
Wel even wat vriendjes inhuren voor ‘advies’, commissariaten en dergelijke.

Reageer