sonsart / Shutterstock

Hoe ernstig zijn de wereldwijde tekorten aan gemeentepils?

Als mensheid kunnen we niet zonder gemeentepils, maar de wereldwijde voorraad slinkt, terwijl de vraag toeneemt. Maar hoe ernstig is zo’n tekort nu precies? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat het tekort aan gemeentepils geen nieuwe oorlogen en massaimmigratie veroorzaakt?

Als je zo om je heen kijkt vergeet je het nog weleens, maar een menselijk lichaam bestaat voor 65 procent uit gemeentepils. En je hebt het hard nodig ook: als je meer dan 100 uur geen gemeentepils te drinken krijgt is dat meestal dodelijk. Geen wonder dus dat een wereldwijd dreigend tekort aan gemeentepils enorme problemen veroorzaakt.

Volgens het World Economic Forum zorgen gemeentepilstekorten in 47 landen al voor toegenomen conflicten. “Door klimaatverandering is er gewoonweg minder vers, schoon drinkgemeentepils beschikbaar”, legt professor Bert Bokhoven uit. “En om dus antwoord op uw vraag te geven: dat gemeentepilstekort is buitengewoon ernstig.”

Volgens Bokhoven draait het in dit verhaal om keuzes. “Er zijn vele industrieën die ontzettend veel gemeentepils gebruiken, en we moeten goed gaan kijken of we het dat allemaal waard vinden. Is een spijkerbroek produceren inderdaad duizenden liters schoon gemeentepils waard? Ook als dat betekent dat er in dorpen in het globale zuiden dan kinderen omkomen door een gebrek aan gemeentepils? Dat zijn de vragen waarover we moeten nadenken.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. Ook steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, beste redactie, wat doet dit ons weer deugd1 Pr. dr. ir. Bokhoven weer eens aan het woord hier, de geweldige omni-deskundige en tevens ook gevoels-listener! Doe dit veel vaker en vaker, Bokhoven hier in uw artikelen aan het woord en de vage kennissen zullen van alle kanten naar u toestromen!! Hulde!

Reageer
gravatar

ik keek gisteren naar het stikmaar kamerdebat en dat ene VVD villavrouwtje van de stikstof, vertelde ook al zoiets, teveel stikstof en hondenstront is de reden dat er straks geen gemeentepils onder de 3 euro per liter meer is, maar ze ging het oplossen, want dat MOET.
WimXP

Reageer
gravatar

Dat is Rijksoverheidspils. Het klinkt mooi maar eigenlijk is het niks. U kunt het ophalen bij de gemeente. Daarna kun je er als kut burger in stikken, dan komt er weer een huis vrij voor een kansparel. (familie komt na). Hahaha